PremiumADA koersvoorspelling: Activiteit op Cardano neemt af en de koers ook

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier staan onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder klaar voor onze leden.

Wat is Cardano?

Cardano is een open-source blockchain-project die met verschillende lagen is ontworpen zodat ontwikkelaars hier verschillende applicaties op kunnen bouwen en gebruiken. Het netwerk introduceerde afgelopen zomer hier smart contracts voor. Om het Cardano netwerk te kunnen gebruiken heeft een gebruiker de ADA token nodig. Cardano wordt gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen maar heeft daarnaast ook andere functionaliteiten.

Activiteit op Cardano blijft dalen

Het aantal actieve adressen is een goede indicator voor de daadwerkelijke activiteit op het netwerk. Veel activiteit betekent vaak veel vraag naar het netwerk en de bovenliggende smart contracts. Op een netwerk zien we graag veel actieve gebruikers omdat dit goed is voor de ontwikkeling en adoptie van het netwerk, dit kan een positief effect hebben op de koers van cardano op de langere termijn.

In de afbeelding hieronder is het aantal actieve adressen op het Cardano netwerk te zien over de afgelopen 2 jaar. Sinds de sterke prijsdaling van het afgelopen jaar is de activiteit op het netwerk ook sterk afgenomen. In november 2021 zagen we een piek van bijna 500.000 actieve gebruikers, momenteel is deze (samen met de koers) gezakt naar een waarde van bijna 63.000 actieve gebruikers (een daling van ruim 87%).

Momenteel is de activiteit op het netwerk net zo laag als de activiteit van ruim een jaar geleden (juni 2021), ondanks de integratie van smart contracts en de launch van de Vasil fork zien we qua netwerk adoptie nog weinig reactie. Daarentegen zien we on-chain wel positieve performance op het netwerk na het lanceren van de Vasil fork, zo deelde Charles Hoskinson op twitter dat de transactiekosten gehalveerd zijn tegen een 10-voudig ruimtebesparing. Daarnaast wist het netwerk ook Plutus V2 functionaliteiten te implementeren voor ontwikkelaars op Cardano.

Cardano actieve gebruikers aantal op het netwerk (bron; Messari.io)

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Op basis van bijvoorbeeld de beleggingsgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse ADA koers

Ook de analisten van de Premium omgeving van Crypto Insiders zijn niet al te positief voor ADA. Zij verwachten namelijk dat er nog een flinke daling aan zit te komen. ADA beweegt zich op de lange termijn in een 12345 Elliott Wave patroon naar beneden. We hebben zojuist de corrective wave 2 afgemaakt en zullen nu de impulsive wave 3 zien.

Daarnaast zien we nu eenzelfde 12345 innerwave patroon gevormd worden waarbij we ook in de derde wave zitten. Dit zorgt dus mogelijk ook voor een korte termijn daling. Onlangs is er met de leden in de Discord omgeving van Crypto Insiders een nieuwe update gepost over de ADA analyse en zal meer informatie geven over de huidige stand van zaken voor ADA..

Bovenstaande ADA analyse is op 26 september 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

ADA kopen of verkopen?

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Laatste Nieuws

Volgende artikel