PremiumCrypto-analyse FTM: Dit nieuws zorgt voor een 11% stijging

FTM is in de afgelopen 24 uur met 11% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen van de stijging en analyseren we de koers. Met deze informatie kan je een weloverwogen beslissing maken om FTM te kopen of verkopen.

Het leek gister toch even mis te gaan met de twee grootste coins op basis van marktwaarde. Waar beide coins hard daalde, leek het toch op een fakeout. Deze top cryptocurrencies hebben dat verlies toch weer goed gemaakt. Een coin die het percentueel echter beter heeft gedaan is Fantom (FTM). Deze crypto steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 11%. Over de afgelopen zeven dagen daalde de koers met ongeveer 1%. Door de stijging staat Fantom op de 42e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Fantom?

Fantom is een schaalbaar smart contract platform. Fantom werkt ook niet, zoals we gewend zijn van cryptocurrencies, op een blockchain maar maakt gebruik van directed acyclic graph (DAG). Bij een nieuwe transactie zullen er dus geen blocks op de blockchain worden toegevoegd, maar er zal op transacties die ervoor zijn gekomen worden gebouwd. Fantom kan hierdoor veel sneller en goedkoper werken. 

Waarom stijgt FTM in waarde?

Een mogelijke verklaring at FTM is gestegen is deze tweet, ofwel een listing op Binance. Binance.US heeft vandaag op Twitter gedeeld dat haar platform vanaf vandaag de handel in FTM mogelijk zal maken. Dit is natuurlijk een goed teken voor FTM aangezien de coin nu wordt geïntroduceerd aan miljoenen nieuwe traders. Nieuwe ogen op het project zal ook voor veel nieuwe investeerders kunnen zorgen.

Een verdere mogelijke katalysator van de stijging zou deze tweet kunnen zijn. In dit bericht geeft het team aan dat de grootste non-fungible token (NFT) verzamelkaarten verkoop nu live is. De laatste tijd is de NFT markt erg gewild en populair. Het feit dat FTM wat in deze sector doet is al een goed teken, maar dat ze dan ook nog een hele grote verkoop doen van NFT’s is nog beter. 

Technische analyse

 De koers van Fantom ziet er over de lange termijn bullish uit. Dit is een klassiek voorbeeld van een opwaartse trend. Waar de bodems steeds hoger worden en de pieken ook. Op de grafiek krijg je hierdoor lijkt het alsof de koers via een trap omhoog gaat.

Op dit moment wordt de nieuwe bodem gevormd. Deze moet wel boven de vorige bodem blijven om nog bullish te zijn. Het liefst zie je ook dat de nieuwe bodem boven de vorige piek blijft.  

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere invloed gaat hebben op het koersverloop is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Denk hierbij aan de bitcoin koers of ander nieuws dat uitkomt. Overweeg jij een positie te nemen in FTM? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel