PremiumCrypto-analyse IOTX: Waarom de koers met 8% steeg

IOTX is vandaag met maar liefst 8% gestegen. Hier nemen we een kijkje naar fundamentele redenen die ervoor hebben kunnen zorgen dat deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers zodat je een goed doordachte beslissing kunt maken om IOTX te kopen of verkopen.

De markt is lekker bezig vandaag. Bitcoin (BTC) staat na een aantal dagen van rode prijsactie eindelijk weer in de plus, ethereum (ETH) heeft de $4.000 weer doorbroken en alts zoals ICON (ICX) staan ook dik in de plus. Een andere coin die een lekkere dag heeft is IoTeX (IOTX). Deze cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 8% gestegen. In de afgelopen zeven dagen wist de coin een rendement van 17% te halen.

Wat is IoTeX?

IoTeX is een gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Het netwerk zorgt ervoor dat de mens en machines met elkaar functioneren. Op deze manier wordt privacy gegarandeerd. IoTeX gebruikt dus de kracht van haar blockchain om verschillende apparaten, non-fungible tokens (NFT’s), gedecentraliseerde applicaties (DApp) en elk type transactie te beschermen en met elkaar te laten communiceren en werken.

Waarom stijgt IoTeX in waarde?

Een mogelijke verklaring van de stijging zou te maken kunnen hebben met deze aankondiging op hun Twitteraccount. In deze aankondiging wordt er aangegeven dat IOTX straks ook te verhandelen is via een nieuwe exchange. Dit zal er weer voor zorgen dat er nieuw volume de coin in stroomt doordat nieuwe investeerders voor het eerst kennis kunnen maken de IOTX. 

Daarnaast heeft IoTeX via Twitter laten weten dat zij GalaxSea zullen incuberen en laten lopen via hun platform. GalaxSea is de eerste NFT marktplaats die via IoTeX loopt. Dat het project zich nu bezighoudt met NFT’s is natuurlijk een goed teken aangezien deze sector erg populair is geworden.

Technische analyse

IOTX is sinds de vorige analyse precies binnen de zone gebleven die we toen getekend hadden. De steunzone is opnieuw getest maar blijft in stand. Met de candle van vandaag wordt de weerstand van $0.13 getest, de koers wist hier echter nog niet doorheen te breken. Als de coin steeds met goed nieuws blijft komen zal dit niveau misschien niet meer zo moeilijk worden. Voor het geval dat we weer terugzakken, zal de steunzone weer als opvang zorgen.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of de koers verder stijgt is afhankelijk van verschillende factoren. Denk jij eraan om een positie in te nemen in IOTX? In het Discord kanaal voor leden bespreken we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een goed doordachte beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel