PremiumICP koers-analyse: Stijging van 30% na goede voornemens 2022

De koers van Dfinity’s internet computer (ICP) heeft een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 30%. In dit artikel kijken we naar de fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van een technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om ICP te kopen of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag in deze rode markt is internet computer (ICP). De cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% gestegen. In de afgelopen zeven dagen wist de coin met ongeveer 30% te stijgen. Door de stijging staat ICP op de 27e plaats van grootste crypto op basis van marktwaarde.

Wat is Internet Computer?

Het team van Dfinity heeft met Internet Computer als doel voor ogen om het openbare internet te vergroten en hosting voor software mogelijk te maken. Internet Computer kan gezien worden als een cloud-netwerk dat draait op een blockchain en waar ontwikkelaars hun eigen software en smart contracts kunnen ontwerpen, opzetten en hosten.

Waarom stijgt ICP in waarde?

Een mogelijke reden dat ICP al een aantal dagen hard stijgt, is wellicht de een blogpost van het project met een terublik op 2021 en vooruitzicht op 2022. ICP maakte afgelopen jaar namelijk geen geweldige start. Men was erg enthousiast was over de potentie van Internet Computer, maar het project heeft dit helaas niet waar te maken. Dit is ook de reden dat de crypto op de lijst van de top 3 meest teleurstellende coins van 2021 staat. 

Toch wist Dfinity de vinger op de wond te leggen in het blogartikel. Hierin geeft het team grote verbeteringen te willen doorvoeren. Een van de grootste dingen die zij willen aanpassen is het aanbieden van een Ethereum (ETH) bridge. Deze brug zorgt ervoor dat er honderden ERC-20 tokens beschikbaar worden op Internet Computer. Verder willen Dfinity ook meer decentralized finance (DeFi) applicaties toevoegen aan het platform en de beveiliging- en netwerkprestaties verbeteren. Deze voorstellen zijn onder de investeerders erg populair en zullen waarschijnlijk heel snel worden goedgekeurd. 

De investeerders zijn enthousiast over de plannen en hebben daarom de coin gekocht. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor de recente stijging.

Technische analyse

De ICP koers lijkt op het moment van schrijven de weg naar boven voort te zetten. De koers is net uit een neerwaartse weerstand gebroken met een steile opwaartse steunlijn. Een eerste target waar we naar kijken is de weerstandslijn van $37,89. Een volgende niveau waar we op letten is de weerstandslijn daar boven op $41,70.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto Insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in ICP? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel