PremiumQNT koers-analyse: Interesse in deze sector zorgt voor stijging

QNT heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 23%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om QNT te kopen of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers die we in de afgelopen tijd hebben gezien is Quant (QNT). Deze cryptocurrency steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 23%. Over de afgelopen zeven dagen wist de koers zelfs met ongeveer 34% te stijgen. Door de stijging staat Quant op de 65e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Quant?

Quant heeft als doel het verbinden van netwerken en blockchains op een wereldwijd niveau. Hierbij willen ze ervoor waken dat de interoperabiliteit en efficiëntie niet wordt verminderd. Een van de dingen waar Quant voor wordt gebruikt zijn Multi Ledger Tokens (MLT) voor grote partijen zoals (centrale) banken, andere fintech bedrijven of betalingsplatforms. MLT’s kunnen worden uitgegeven als stablecoins op verschillende blockchains tegelijkertijd en blijven dezelfde waarde houden over de verschillende blockchains waar deze token ook gebruikt kan worden. Een recent voorbeeld hiervan zijn de central bank digital currencies (CBDC).

Waarom stijgt QNT in waarde?

Er is helaas geen directe reden achter de stijging van de coin echter zou de stijgende interesse rondom CBDC’s een helpende factor kunnen zijn. Om CBDC’s toegankelijk te maken is een uitdaging die Quant onlangs is aangegaan. CBDC’s is een veelbesproken onderwerp binnen de cryptocurrency sector. Zo gaf India aan een digitale rupee uit te willen geven en heeft de Chinese central bank de e-renminbi (e-CNY) uitgegeven. 

Ondanks dat zijn er binnen de crypto gemeenschap veel het oneens met het bestaan van CBDC. Dit komt doordat CBDC’s het principe van cryptocurrency wegneemt, namelijk het decentrale karakter. Doordat een centrale bank de baas is over deze currency en deze zelf uitgeeft is er een centrale partij die de tokens beheert. Iets wat bij bitcoin (BTC) niet het geval is. Hierdoor is bitcoin ook zo populair geworden. Het zal dus interessant zijn om te zien welk kamp het uiteindelijk wint.

Technische analyse

Ondanks de groeiende populariteit in CBDC’s en de stijgende koers zien we op de grafiek van QNT een harde neerwaartse weerstandslijn. De trend is vooralsnog helaas neerwaarts. Dit zou eventueel van richting kunnen veranderen op het moment dat de weerstandslijn wordt doorbroken. Hierbij moet de uitbraak een overtuigende uitbraak zijn met eventueel een retest op de weerstandslijn zodat hier een nieuwe steunlijn van gemaakt wordt. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in QNT? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel