PremiumSTX koers-analyse: Harde stijging na notering Coinbase

STX heeft vandaag een leuke stijging achter de rug van maar liefst 11%. Hieronder gaan we kijken naar redenen die de stijging kunnen verklaren. Ook analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om STX te kopen of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag vandaag is Stacks (STX). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 11%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de waarde van de cryptocurrency stijgen met ongeveer 7%. Door de stijging staat Stacks nu op de 60e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Stacks?

Stacks is een layer-1 blockchain met als doel smart contracts en decentralized applications (DApps) op de Bitcoin blockchain te krijgen. Daarbij willen zij er ook voor zorgen dat Bitcoin geen kracht verliest. Stacks wil er dus juist voor zorgen dat Bitcoin alleen nog maar beter wordt door dit netwerk te versterken met DApps en smart contracts. STX kan gebruikt worden om DApps te maken zoals exchanges, blockchain games en non-fungible tokens (NFT’s).

Waarom stijgt STX in waarde?

De mogelijke reden van de stijging van STX kan dit bericht zijn van Coinbase, een van de grootste exchanges op de wereld. In dit bericht geeft Coinbase aan dat zij het vanaf gister mogelijk maken voor gebruikers om hun STX te storten op haar platform. Daarnaast geven zij aan dat wanneer er genoeg liquiditeit is van STX op het platform, handelen ook mogelijk wordt gemaakt. Dit is natuurlijk goed nieuws aangezien Coinbase met een volume van $3,3 miljard in de afgelopen 24 de op een na grootste exchange ter wereld is. 

Deze listing zal er dus voor zorgen dat STX aan miljoenen nieuwe traders wordt geïntroduceerd. Door dit nieuws is het volume van STX met bijna 800% gestegen.

Technische analyse

STX heeft over de afgelopen maanden een opwaarts driehoekspatroon gevormd. De onderkant van dit patroon is ook al een aantal keer getest. Maar het lijkt er nu op dat we toch uitbreken aan de onderkant van het patroon. Mochten we verder zakken dan kunnen we terugzakken naar de $1,75. Hier ligt aardig wat steun aangezien dit niveau al meerdere keren is getest sinds november. Dit zou tevens ook een mooi instapmoment kunnen zijn. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in STX? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel