PremiumXTZ koers-analyse: Richt Tezos zich op metaverse en Web3?

XTZ is vandaag met maar liefst 11% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de coin koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om XTZ te kopen of verkopen.

Een van de top stijgers van de dag is Tezos (XTZ). Deze coin liet namelijk in de afgelopen 24 uur een stijging van ongeveer 11% zien. In de afgelopen zeven dagen zagen we zelfs een stijging van ongeveer 21%. Door de stijging staat Tezos nu op de 42e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Tezos?

Tezos lijkt een beetje op Ethereum (ETH) aangezien het beide blockchain-netwerken zijn op basis van smart contracts. Er is echter een groot verschil en dat is dat Tezos graag een uitgebreid infrastructuur wilt bieden. Ontwikkelaars kunnen het netwerk hierdoor verbeteren zonder dat er een hard fork voor nodig is. Investeerders die XTZ tokens in bezit hebben kunnen hiermee stemmen voor bepaalde protocol updates. Deze updates worden door het Tezos team opgesteld en gepresenteerd. De investeerders kunnen kiezen welke update zij wel en niet willen zien. Elke token die zij in bezit hebben telt voor een stem. Op deze manier krijgen de mensen die echt in het project investeren ook de mogelijkheid om mee te bepalen over de toekomst van het project. 

Waarom stijgt XTZ in waarde?

Een mogelijke reden achter de XTZ stijging zou dit evenement kunnen zijn van Tezos genaamd Respawn. Op de Twitterpagina van Tezos zijn alle virtuele booths opnieuw te bekijken. Hier werd er vooral gesproken over de toekomst met betrekking tot Web3 en wat gaming en sport hieraan kunnen hebben. Deze livestreams schijnen veel licht op deze onderwerpen, wat de ontwikkeling en het bewustzijn alleen maar ten goede kan komen.

Bij dit evenement zijn er een aantal podcasts opgenomen waarbij personen van verschillende bedrijven die actief zijn in de gaming, Web3 of sports sector met elkaar het gesprek aangaan. Ook wordt er gesproken over een erg populaire sector op het moment, de metaverse. Mochten deze onderwerpen je interesseren is het zeker een kijkje waard. 

Technische analyse

XTZ lijkt de afgelopen tijd erg sterk. Waar we toch een langere periode een neerwaartse trend zagen lijkt de bodem gevonden na een flinke correctie. De koers toonde na de bodem enkel nog maar groene candles. Toch leek XTZ even wat moeite te hebben in de groene steunzone, maar niet voor lang. De koers vloog daarna weer rustig de lucht in. Op het moment lijken we de neerwaartse trendlijn te doorbreken. Mochten we dit niveau overtuigend breken kunnen we eventueel verder omhoog, waarbij de eerste weerstandslijn op de $5,11 ligt. Het zal dus interessant zijn om te zien of XTZ de stijging kan volhouden. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in XTZ? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel