David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
04/11/2018 12:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:59 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de bulls liggen op de loer

icon-columns
Columns
Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na weken van absolute stilstand was er afgelopen week dan eindelijk weer wat volatiliteit. Het was een prettige afwisseling, want door de beweging van afgelopen week wordt er weer wat perspectief gecreëerd. Zoals enigszins verwacht was er een break naar beneden, maar ondanks dat we even een scherpe daling hadden initieel naar $6.320 en vervolgens $6.220 (op Bitfinex), hield de neergang daar op. Na meer dan twee maanden zijn we nog steeds niet door de $6.200 heen! Enfin, de break van afgelopen week heeft mijn outlook dan ook iets gewijzigd van overwegend bearish naar neutraal en dit komt voornamelijk omdat de koers van Bitcoin al geruime tijd niet door de $6.200 weet heen te breken en tegelijkertijd steeds hogere dieptepunten maakt.
Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer_afbeelding_1
Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek Bitcoin – hogere pieken
Afgelopen week hield de stijgende rode trendlijn, zoals te zien in afbeelding 1, weer stand en dit is een zeer positieve ontwikkeling. De beren proberen geld te verdienen aan hun shorts en de hoeveelheid shorts was afgelopen tijd dan ook astronomisch hoog op Bitfinex, maar op dit moment lijkt het geheel steeds meer op een bear trap. Tegelijkertijd zijn de hoeveelheid longs op Bitfinex (hoewel stijgend) nog steeds lager dan het aantal shorts en dit zorgt voor een gunstige positie van de bulls. De bulls hebben namelijk al deze shorts al geabsorbeerd en zodra de shorts worden ‘gecovered’ zal dit voor een aardige koopgolf zorgen.
Op de maandelijkse grafiek is ook zeer goed zichtbaar hoe het bearish momentum is afgenomen de afgelopen tijd.
Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer_afbeelding_2
Afbeelding 2: Maandelijkse grafiek Bitcoin
In afbeelding 2 is duidelijk te zien hoe de ‘bodies’ van de ‘candles’ steeds kleiner worden terwijl er support wordt gevonden op de $6.000 grens en het volume afneemt. Dit is tevens te zien op de grafieken van vele altcoins. Tegelijkertijd is ook goed te zien hoe de Stoch-rsi zich absoluut op het vriespunt bevindt. Er zit geen enkel leven in de Stoch en vanuit een risk-reward perspectief is er dan ook vrij veel upside-potentieel.
Alle kaarten op tafel; ik heb afgelopen week mijn short gecovered op $6.250 en een long geopend op een gemiddelde ‘entry price’ van $6.273. Het feit dat ik ‘long’ ben op Bitcoin zegt niet dat ik zeer bullish ben. De situatie van afgelopen week (short/long verhouding en support rond de $6.200) zorgde in mijn optiek voor een zeer goede risk-reward verhouding. Desalniettemin ben ik zeer op mijn hoede en heb ik een scherpe stop-loss. Een break door de $7.000 zou interessant worden en afhankelijk van de voorwaarden (niet van dat Tether gedoe wat we zagen op Bitfinex twee weken geleden) zou dit mijn outlook bullish maken. Tegelijkertijd is een break door de $6.000 niet goed. Hoewel de wekelijkse stoch-rsi zich al een tijdje op het vriespunt begeeft (zie afbeelding 2) zou een break door de $6.000 voor een ware ijstijd zorgen.
De Bulls loeren op een opening om de trend weer terug te pakken en het getreuzel en gebrek aan vermogen van de bears om door de $6.000 heen te breken biedt een goede basis voor deze aanval. Na weken van saaiheid geloof ik dat speculeren over de koers van Bitcoin weer leuk gaat worden!
Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie