David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
03/08/2018 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:19 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de bulls wankelen

icon-columns
Columns
david_van_ineveld_wekelijkse_bitcoin_analyse_BTC_de_bulls_wankelen

De week is weer voorbij en de markt is verdeeld. De correctie die aanvankelijk haar support wist te vinden op de 200 dagen EMA brak alsnog een paar dagen later door dit niveau. Afgelopen week vertelde ik al dat een close onder de $7.800 in mijn opzicht een bearish signaal zou zijn welke kritisch zou moeten worden bekeken. Afgelopen dinsdag gebeurde dit. De koers brak door het support van $7.800 met een close op $7.731. Vervolgens vond de markt haar support op de $7.500 en gisteren braken we verder naar beneden door de 100 dagen EMA naar een huidige koers van ongeveer $7.300. Hoe staan we er nu voor en waar dienen we naar te kijken? Laten we beginnen.
De bulls hebben belangrijk terrein verloren. Het support van $7.800 en $7.500 is gebroken en deze prijsniveaus zullen nu dan ook de eerste weerstanden zijn die moeten worden overwonnen. Een break door de $8.000 is nodig om van een echte overwinning te spreken en de vorige rally door te zetten. Zolang de bulls de grens van $6.800 weten te behouden is de trend in mijn optiek nog steeds bullish. Een close onder de $6.800 is zeer bearish en zal naar verwachting een nieuw dieptepunt gaan verkennen. De $6.800 moet stand houden om deze rally voort te kunnen.
de_bulls_wankelen_afbeelding1Afbeelding 1:  Bitcoin dagelijkse grafiek
Waar de momentum indicatoren afgelopen week nog ‘overbought’ waren zien we op dit moment dat de Stoch-RSI zich in de ‘oversold’ zone bevindt zoals te zien is in afbeelding 1. Hoewel dit geen enkel bewijs vormt dat de huidige correctie is afgelopen is dit vaak wel een indicator dat de kracht waarschijnlijk iets afneemt en biedt het de bulls tevens een basis voor een nieuwe push naar boven en een mogelijke aanval op de $7.500 en $7.800. Het volume neemt tegelijkertijd ook af en dat is in dit geval een goed teken voor de bulls.
Aan de andere kant ziet tegelijkertijd de wekelijkse grafiek van Bitcoin er niet goed uit. Hoewel de week nog niet is afgesloten zien we op dit moment een bearish engulfing patroon ontstaan (zie afbeelding 2). Dit is een zeer bearish signaal en laat zien dat de bears op dit moment de overhand hebben.
de_bulls_wankelen_afbeelding2
Afbeelding 2: Bitcoin wekelijkse grafiek: bearish engulfing
De koers van Bitcoin is nu aan het consolideren tussen de $7.000 en $7.500 alvorens er een move naar boven of naar beneden komt. Mijn ogen zijn vooral gericht op het niveau van $6.800. Hoewel het support naar verwachting sterk zal zijn is dit een zeer belangrijke grens om te behouden. Aan de andere kant is een break door de $8.000 van belang om de huidige rally door te zetten. Hoewel de eerste weerstand op de $7.800 ligt zal een break door de $8.000 een belangrijke psychologische overwinning zijn. Vervolgens zijn mijn ogen gericht op de $8.500, het hoogtepunt van vorige week. Hoewel de bulls wankelen is de strijd nog lang niet gestreden. Het wordt een spannende week.
Goed weekend allemaal!

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Hij is aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments, educator in de Digital Asset space en deelt wekelijks zijn kennis over investeren op zijn Youtube en Instagram Kanaal. Hij heeft intussen meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van investeren en is een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van avonturen. Zijn motto is “overdreven lekker leven!”

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie
Advertentie