David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
27/07/2018 20:48 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:16 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: op jacht naar de $10.000

icon-columns
Columns

Het was wederom een prachtige week voor Bitcoin. De trend is bullish en toont kracht. Afgelopen week gaf ik aan dat weerstand rondom de $7.800 een belangrijk niveau was om te overwinnen indien de break-out kon worden omgezet in een langere bull-run en de bulls braken dit niveau met vertrouwen. Er was veel volume en de koers schoot diezelfde dag tot een hoogtepunt van $8.500! Het was niet onverwacht dat de bulls bij de weerstand van $8.500 (welke op 20 mei werd gecreëerd) werden tegengehouden. Er is veel terrein gewonnen de afgelopen weken en de markt is overbought. De bulls moeten letterlijk op adem komen en dat is belangrijk want er zal veel kracht nodig zijn om de magische en zeer sterke grens van $10.000 te breken, maar dat is wel het niveau waar de bulls nu naar op jacht zijn! Laten we eens kijken hoe we ervoor staan.
In afbeelding 1 is duidelijk zichtbaar dat de trend sterk bullish is. Op de dagelijkse grafiek bevindt de koers zich zowel boven de 10 dagen EMA (roze lijn) alsmede de 20 dagen EMA (blauwe lijn). Daarnaast lijkt zich op dit moment tevens een bull flag te vormen.

Afbeelding 1: Bitcoin 10 dagen EMA vs 20 dagen EMA – dagelijkse grafiek
Door de sterke rally van de afgelopen dagen is de markt ‘overbought’. In afbeelding 2 is te zien hoe de Stoch-RSI op de dagelijkse grafiek aan het omdraaien is en iets stoom los laat. Ditzelfde is zichtbaar op de 3 dagen grafiek. Op de wekelijkse grafiek zien de momentum indicatoren er gezonder uit.
wekelijkste_bitcoin_analyse_afbeelding2
Afbeelding 2: Bitcoin Stoch-RSI – dagelijkse grafiek
Aangezien de momentum indicatoren een mogelijke correctie impliceren hield ik de pullback van afgelopen dagen goed in de gaten. Vandaag gebeurde er echter iets wat nog maar eens liet zien dat de bulls de overhand hebben in de markt. De koers van Bitcoin brak namelijk even kort door de $8.000 maar vond support op de 200 dagen EMA en het vorige resistance niveau van $7.800! De laatste keer dat we door de 200 EMA heen braken was 20 april en afgelopen dinsdag deden we dat opnieuw. De 200 dagen EMA is een belangrijk niveau en indien de bulls deze trendlijn weten te verdedigen zal dit een belangrijke basis bieden voor de vervolg-rally. Daarnaast is het zeer gezond dat indien een belangrijk resistance niveau wordt gebroken (in dit geval zowel de 200 dagen EMA alsmede $7.800) deze kort daarna wordt getest als support. Het is een bekend principe: resistance wordt support en de re-test wordt ook wel traders-remorse genoemd.
wekelijkste_bitcoin_analyse_afbeelding3
Afbeelding 3: Bitcoin 200 EMA – dagelijkse grafiek
De momentum indicatoren laten zien dat de markt op adem aan het komen is maar aangezien we vandaag sterk support vonden op de 200 EMA verwacht ik niet dat we een sterke pull-back zullen zien. Zoals de grafieken er nu uitzien is het aannemelijk dat de koers van Bitcoin de komende dagen zijdelings zal traden waarbij de momentum indicatoren in neutraler water zullen komen en een bull-flag formatie mogelijk zal worden afgerond. Niet kort daarna verwacht ik dat de rally zich zal voortzetten. Buiten het feit dat de grafieken er bullish uitzien voelt de markt solide. De rallies zijn sterk en de pull-backs matig. Vorige week gaf ik al aan dat indien Bitcoin de koers van $7.800 zou breken een re-test van de $10.000 aannemelijk zou zijn. Mijn mening hierover is de afgelopen dagen enkel versterkt. Het eerstvolgende niveau – opweg naar de $10.000 – waar ik nu naar kijk is de $9.000. Vervolgens is het aannemelijk dat we een re-test krijgen van de $9.000 (resistance wordt support) en het volume opdroogt tussen de $9.500 en $10.000 (op basis van het volume-profiel) alvorens een echte poging wordt gedaan. Een dagelijkse close onder de $7.800 zou mogelijk bearish zijn en goed moeten worden onderzocht maar vooralsnog ben ik bullish en kijk ik ook komende week met vertrouwen tegemoet!
Goed weekend allemaal!
 

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement