Michael Eisink Michael Eisink Michael Eisink
09/04/2023 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2023 13:00 Columns

De Bitcoin halving in 2024: Wat betekent het voor de koers?

icon-columns
Columns

Foto: Shutterstock/PowerUp

Precies vier jaar geleden, begin april 2019, stond de bitcoin (BTC) koers rond de 5000 dollar. De bitcoin halving (de beloning die bitcoin miners krijgen per gemined block wordt gehalveerd) zou ergens in april van 2020 plaatsvinden en dit zou de eerste halving gaan worden die ik bewust ging meemaken. Voor 250 euro kon men destijds meer dan 0.05 BTC kopen en gecombineerd met een netto toenemende schaarste, een groeiend aantal bitcoin gebruikers samen met een afname van het aantal bitcoins dat per block vrijkwam, kon dit in mijn opinie niets anders betekenen dan een forse stijging van de bitcoin koers.

Bitcoin is geen betaalmiddel en zal dat ook nooit worden
  • icon-columns
    Columns

De bitcoin koers en de halving

 Ik begon mensen in mijn omgeving rond die tijd lastig te vallen met fanatiek ‘orange pill-gedrag’ en probeerde hen te stimuleren in te stappen tegen de op dat moment naar mijn mening zeer ondergewaardeerde koers. Een of twee mensen wist ik te stimuleren een klein stukje bitcoin te kopen, anderen werden vooral beroerd van mijn ‘gezeur’ 

Achteraf baal ik als een stekker dat ik rond deze historisch lage koers niet meer bitcoin heb ingeslagen!

Op het moment van schrijven bevinden wij ons op ongeveer hetzelfde punt als in 2019: eind april 2024 zal de volgende bitcoin halving plaats gaan hebben. Om precies te zijn bij block 840.000. Vanaf dat moment zal de ‘block reward’ van 6,25 naar 3,125 bitcoin per block bedragen. 

Ook al zijn er een aantal zaken veranderd ten opzichte van 2020, onder andere door oorlog in Europa en een minder gunstig economisch klimaat. Daarom is mijn verwachting dat binnen een jaar na april 2024 de waarde van bitcoin spectaculair zal gaan stijgen. De Nederlandse analist PlanB verwacht zelfs dat bitcoin ergens tussen 100.000 en 1 miljoen dollar van eigenaar zal gaan wisselen. 

Voorspellingen PlanB

Ook al is planB door velen afgeschreven, naar mijn bescheiden mening heeft zijn S2F-model nog wel degelijk overtuigingskracht en moet de voorspelling van planB niet zomaar in de wind geslagen worden. Velen vergeten dat planB een heel aantal nauwkeurige voorspellingen deed, die ook daadwerkelijk uit zijn gekomen. 

Een van de voorspellingen die op mij veel indruk heeft gemaakt, is dat na het instappen van grote bedrijven (check!) ook kleine landen zouden gaan instappen (check!). Volgens plan B is een van de volgende belangrijke stappen in de adoptie het instappen van een minder klein land (check?). 

Tot nu toe zijn de voorspellingen van plan B nauwkeurig uitgekomen. Naar mijn mening is de bitcoin koers uitsluitend ingezakt vanwege een verminderd sentiment vanwege de toegenomen onzekerheid rondom de oorlog in Oekraïne met alle gevolgen van dien (toenemende energieprijzen et cetera) en zou de voorspelling wel zijn uitgekomen indien deze onzekerheid niet zou zijn opgekomen. 

Ergo, slik jij de oranje pil die ik je op dit moment aanbied of ga ik over vier jaar de woorden “told you so” uitspreken à la Davinci J15?! Overigens, dit is geen financieel advies hè, daarvoor moet je bij een financieel adviseur aankloppen!

Deel dit artikel
Michael Eisink

Michael heeft 20 jaar ervaring als psycholoog en coach. Hij heeft de wereld van crypto ontdekt in 2017 en is sinds die tijd besmet geraakt met de cryptokoorts. Hij ziet in psychologisch opzicht veel interessante dingen gebeuren in de crytpo space en analyseert deze graag. Hier schrijft hij een wekelijkse column over. Heb je een vraag aan Michael? Stuur hem een e-mail op [email protected]

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie