Thom Derks Thom Derks Thom Derks
03/09/2023 10:32 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 19:52 Columns

Het meest bullish moment voor bitcoin sinds augustus 2020

icon-columns
Columns
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

In augustus 2020 verraste het beursgenoteerde MicroStrategy van de toenmalige CEO Michael Saylor de wereld door 250 miljoen dollar aan bitcoin te kopen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en heeft MicroStrategy 152.800 bitcoin verzameld die een waarde dragen van 4,53 miljard dollar.

Het belangrijkste gevolg van deze keuze van MicroStrategy is dat hiermee de status van bitcoin op het financiële wereldtoneel evolueerde. Beursgenoteerde bedrijven die bitcoin kopen was iets waar we in de bullrun van 2017 niet over durfden te dromen.

Om die reden was ik na de investering van MicroStrategy enorm bullish over bitcoin. Nu zijn we drie jaar verder en zien we de volgende evolutie van bitcoin plaatsvinden.

Dan heb ik het natuurlijk over de erkenning van BlackRock van bitcoin als een internationale asset en een alternatief voor goud. Niemand binnen de financiële wereld is machtiger dan BlackRock en om die reden ben ik momenteel weer enorm bullish over bitcoin.

In mijn ogen is dit de definitieve doorbraak van bitcoin op het financiële wereldtoneel.

De adoptie van bitcoin door BlackRock vormt de boodschap dat bitcoin niet meer zal verdwijnen, waarmee er praktisch een einde komt aan alle onzekerheid over het voortbestaan van bitcoin. In deze column leg ik de uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink (de machtigste financier op aarde) onder de loep en bespreek ik waarom vooral de timing van BlackRock perfect is.

Is het mogelijk voor overheden om Bitcoin ooit volledig te verbieden?
  • icon-columns
    Columns

BlackRock CEO over bitcoin

Dat het bijzonder is dat BlackRock momenteel bezig is met de ontwikkeling van een Spot Bitcoin ETF blijkt uit de uitspraken van CEO Larry Fink uit het verleden. In 2018 riep hij dat cryptocurrency’s alleen goed zijn voor het witwassen van geld en in 2019 zei Fink dat geen enkele cliënt van BlackRock interesse heeft in bitcoin.

De toon veranderde in 2021 toen Fink zei dat hij bitcoin niet ziet als een substituut voor fiatgeld, maar dat hij “gefascineerd” is door bitcoin als asset-klasse.

Vervolgens spoelen we nog twee jaar verder en roept Fink ineens dat BlackRock gelooft in het “digitaliseren van producten” en dat ze “geloven dat het een revolutie in de financiële wereld kan veroorzaken.”

“Bitcoin digitaliseert goud op veel manieren, het is een bescherming tegen inflatie, een bescherming tegen devaluatie van jouw geld.”

“Bitcoin is een internationale asset en het kan een asset zijn die mensen als een alternatief voor goud gebruiken.”

Het bijzondere is dat dit geen uitspraken zijn van een bitcoiner of bitcoin-bedrijf, maar van de machtigste financiële instelling op aarde; die enkele jaren geleden nog niets van bitcoin moest hebben. In mijn ogen is dit het belangrijkste nieuws van 2023 en de beste ontwikkeling voor bitcoin sinds de adoptie door MicroStrategy in augustus 2020.

De adoptie door BlackRock is de volgende stap in de evolutie van bitcoin als financiële asset.

Advertentie

Perfecte timing van BlackRock

Ook qua timing is de entree van BlackRock perfect. Er staat voor april 2024 weer een halving op het programma en de schuldenberg van de Amerikaanse overheid explodeert. Op dit moment hanteert de Amerikaanse centrale bank nog een hoge rente om de inflatie te temmen, maar dat kunnen ze vanwege het schuldprobleem niet lang volhouden.

Bron: usdebtclock.org

Hoe langer de rente op dit verhoogde niveau blijft, hoe groter de problemen voor de Amerikaanse overheid worden. Over de schulden moeten ze namelijk rente betalen en de hogere rentes zorgen voor grotere tekorten, waardoor de schuldenberg verder groeit; waardoor Amerika in een negatieve spiraal terechtkomt.

Om die reden MOET de rente op termijn omlaag en daar lijkt BlackRock op in te spelen met hun entree in de bitcoin-wereld.

Larry Fink zegt niet voor niets: “Bitcoin digitaliseert goud op veel manieren, het is een bescherming tegen inflatie, een bescherming tegen devaluatie van jouw geld.”

BlackRock snapt het en stapt precies op het goede moment in de markt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gratis nieuwsbrief

Meer van dit soort content? In mijn gratis nieuwsbrief genaamd De Geldpers schrijf ik regelmatig over bitcoin, de wereldeconomie, mijn beleggingen in aandelen, fysiek goud en nog veel meer op financieel gebied.

De Geldpers

Aanmelden kan door op de bovenstaande link te klikken!

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie