Kasper Wienk Kasper Wienk
19/10/2021 17:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2021 17:45 Columns

Voor ’t zelfde geld: Worden 37 landen het deze maand eens over bitcoin regulatie

icon-columns
Columns

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer is het de beurt aan Rico Engelbarts, de ‘head of partnerships’ en een van de oprichters van Crypto Insiders.

“Ik denk dat de markt er heel goed uit ziet op lange termijn”, zegt Engelbarts. “De afgelopen weken zijn we alleen maar in een uptrend en die gaat zich wel doorzetten. De goedkeuring van een bitcoin ETF in de Verenigde Staten maakt me nog positiever over de markt. De Securities and Exchange Commission (SEC), die de ETF goed moesten keuren, lijkt geen plannen te hebben om bitcoin in de weg te zitten.” Desondanks is er ander belangrijk nieuws dat waarschijnlijk invloed heeft op BTC.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerst naar 55k

Zoals de meeste uptrends, gaat dit niet zonder slag of stoot. “De vraag is of die uptrend zich nu al doorzet, dwars door de all time high heen, of dat we eerst een kleine correctie gaan zien naar ongeveer $55.000. Het spant erom”, zegt Engelbarts. “Tot nu toe houdt hij de $60.000 wel redelijk.”

Het is mogelijk dat er eind oktober wat roet in het eten wordt gegooid. De Financial Action Task Force (FATF) komt deze maand bijeen om de regulaties van crypto te bespreken. Deze partij geeft advies aan 37 landen, dus dit kan voor wat opschudding zorgen. Wanneer al deze landen een streng advies krijgen kan dat negatieve invloed hebben op de cryptomarkt.

Die optie verwacht ik zelf niet, maar de kans is altijd aanwezig. Ik denk de uitspraak van de FATF meer te maken gaat hebben over eensgezindheid over crypto. Er zijn verschillende regulaties om digitale valuta in controle te houden. Elk land gaat hier anders mee om. De FATF kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een groot aantal landen met dezelfde bril naar crypto gaan kijken. Dit kan daarom ook positief uitpakken. Met de komst van een ETF in de VS, zie ik dit eerder gebeuren dan een strenge blik op crypto.

zegt Engelbarts.

Advertentie

Altcoins

De bitcoin-hype is niet te stoppen, terwijl altcoins over het algemeen niet zo goed presteren.

Wat dat betreft is het saai voor altcoins. Alles draait om bitcoin, waardoor de rest nu een beetje achter blijft. Ondanks dat blijf ik wel gewoon trouw aan mijn lange termijn investeringen in QNT en DAG. Anders zou ik ook weer een goed moment moeten vinden om terug in deze coins te stappen.

“Ik ben geen korte termijn trader, omdat ik simpelweg niet genoeg tijd heb om elke dag te traden”, zegt Engelbarts. “Ik laat ze gewoon staan, want als de bullmarkt aanhoudt, komt het wel goed met alts. Zodra bitcoin sideways gaat en afkoelt, is het weer tijd voor altcoins. Daar is alleen wat geduld voor nodig.”

Engelbarts heeft een neusje voor lange termijn investeringen. Hij is door drukte niet altijd beschikbaar hierover om te sparren, maar hij laat altijd zijn digitale deur op een kiertje staan in de Discord omgeving van Crypto Insiders. Voor tips kan je ook altijd aankloppen bij andere insiders. Schroom niet en probeer hier een maand gratis lidmaatschap bij onze Discord!

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie