Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: breken we de $4.250?

Na een week van weinig volatiliteit en een kleine dip vond de koers afgelopen maandag weer support op de 50 dagen EMA en bevindt de koers van bitcoin (BTC) zich nu op $4.126. Ten opzichte van afgelopen week is er weinig veranderd maar het feit dat de koers tot op heden nog steeds niet naar beneden is gebroken maakt de markt langzamerhand steeds optimistischer. Desalniettemin blijf ik bij mijn standpunt van vorige week: de echte weerstand ligt bij de $4.250 en het is dit niveau wat ons meer kan vertellen over de komende tijd. De koers van bitcoin hangt er nu tegenaan en zoals ik afgelopen week al schreef verwacht ik op zijn minst een echte poging dit niveau te breken. De koers zal mijn inziens sowieso even de $4.250/$4.300 aantikken maar de grote vraag is of dit zal standhouden of dat de candle zich zal omvormen tot een shooting star waarna de koers een flinke duik maakt.

wekelijkse_bitcoin_koers_analyse_david_breken_we_de_4250_afbeelding_1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin (BTC)

- Advertentie -

Vanuit een risk-reward scenario hou ik rekening met dat laatste. Ik heb zelf op dit moment long posities open staan en er is een aanzienlijke kans dat de koers, zodra het de $4.250 passeert, een flinke sprong naar boven maakt, het volume weer terugkomt en de bulls de markt met vertrouwen overnemen. En dat klinkt best goed! Maar we mogen niet vergeten dat de trend nog steeds bearish is en dat dit nog lang niet is gebroken. De feiten zijn dat de koers met sterke weerstanden te maken heeft, het volume zeer laag is en dat de stoch-rsi op meerdere niveau’s uitputting laat zien. Om deze reden ben ik zeer defensief en zal ik de markt verlaten zodra we door de 50 dagen EMA breken. De 50 dagen EMA (dikke blauwe lijn afbeelding 1) heeft zich de afgelopen weken tot een belangrijk support niveau gevormd en dat maakt de situatie eigenlijk vrij overzichtelijk. Indien we door de $4.250 breken (en daar blijven) ligt volgens mij de weg open naar de $5.000 en misschien zelfs de $6.000, maar indien we door de 50 dagen EMA breken dan maken we waarschijnlijk weer een flinke koersval naar misschien wel $3.600 of lager.

wekelijkse_bitcoin_koers_analyse_david_breken_we_de_4250_afbeelding_2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek bitcoin (BTC)

De wekelijkse grafiek laat eenzelfde scenario zien. Weken op een rij klimt de koers langzaam omhoog maar tegelijkertijd is de stoch-rsi door het dak gegaan en is er veel neerwaarts potentieel. Nu is de stoch-rsi zeker geen glazen bol en garandeert het ook geen koersval maar gezien de bearish trend, het lage volume en de huidige situatie met betrekking tot sterke weerstanden neem ik deze indicator zeer serieus en neem ik die mee in het afwegen van mijn positie grootte en algehele outlook. De bollinger-bands op de dagelijkse grafiek (afbeelding 1) is weer smal en dat laat zien dat er een flinke koerssprong voorhanden ligt. Dat is uiteraard logisch, want het volume en de volatiliteit vertellen ons dit ook. Echter is wel goed te zien dat de koers zich nu tegen de bovenkant van de bollinger bands en daarmee tevens de weerstand van de $4.250 bevestigt.

Indien je vroegtijdig je long posities hebt geopend is het mijns inziens waard om met een deel van je positie dit mogelijke bullish scenario te verkennen en met het andere gedeelte winst te nemen nu we ons tegen een weerstand bevinden. Mocht je geen long posities hebben dan zou ik wachten totdat we meer weten over hoe de koers zich gedraagt indien we de $4.250 breken. Ben je bearish, dan is dit nog niet het moment om short te gaan en zou ik wachten totdat de aanval op de $4.250 plaats vindt. Dat is namelijk het moment voor een dikke short en kun je tevens een strakke stop-loss plaatsen.

We bevinden ons dus weer in een kanaal ($4.250 aan de bovenkant en de 50 dagen EMA aan de onderkant) maar de actie komt eraan want het is te stil in de straten van bitcoin en dat duurt nooit lang…

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.181,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.235,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.237,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.254,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.181,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.235,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.237,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.254,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...