Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2023 19:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 19:39 Marktupdates

Bitcoin schiet door naar $44.000 terwijl deze crypto 50% stijgt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers bereikt nieuwe recordhoogten in deze 14 landen

Foto: Champ008/Shutterstock

De crypto markt blijft vooralsnog in een zeer sterke opwaartse trend zitten. Bitcoin breekt wederom uit en schiet naar een nieuwe piek van 2023. Er lijkt echter nog weinig aandacht vanuit het grote publiek te zijn.

Desondanks trekt de stijging van bitcoin weer andere munten op de markt mee. Zo hebben we hebben we vandaag een top 100 munt 50% in de plus staan.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 3,7% naar $1,59 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 18,8% naar $74,6 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 53,6%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 74 naar 75, een teken dat de angst verder afneemt

Bitcoin koers afgewezen op $53.000, markt maakt forse duik
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers tikt $44.000 aan

Bitcoin (BTC) brak maandagnacht pas de $40.000 en breekt twee dagen later alweer de $43.000.

De BTC koers maakte zojuist een enorme sprong naar $44.000, de hoogste prijs sinds 6 april 2022. Die laatste sprong werd versneld door een zogeheten short squeeze, ofwel door een waterval van liquidaties van short posities.

De sterke stijging lijkt grotendeels te maken hebben met hernieuwd optimisme over de mogelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF, of beursfonds, in de Verenigde Staten.

Na het aantikken van de $44.000, zakte bitcoin iets, en komt op het moment van schrijven uit op $43.591 op Bybit en €40.411 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 4,7% in de plus.

Advertentie

Crypto top 10: ethereum en cardano stijgen fors

Ook ethereum (ETH) trekt vandaag weer fors aan en volgt bitcoin mee omhoog. De ETH koers tikte een piek van $2.175 zojuist aan, de hoogste prijs sinds mei 2022. Daarmee staat ETH vandaag 4,2% in de plus.

Cardano (ADA) gooit daar zelfs nog een schepje bovenop en stijgt met 4,6% naar $0,419.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100: PEPE en ORDI hardste stijgers

Niet alles kleurt echter groen vandaag. Terra luna classic (LUNC) vangt een behoorlijke klap na de recente stijging. De LUNC koers zakt met 12,5% naar $0,000218.

Daarentegen hebben we een grote reeks van harde stijgers vandaag in de top 100. Near (NEAR) staat 10% in de plus, conflux (CFX) 11% en stacks (STX), flow (FLOW) en pyth (PYTH) zo’n 12%.

Kucoin (KCS) stijgt zelfs met 18% en pepe (PEPE) met 18,5. Lees hier meer over de PEPE stijging.

Toch steelt een enigszins onbekende crypto vandaag de show in de top 100: ordi (ORDI). ORDI is vandaag al met meer dan 50% gestegen en zelfs meer dan 1660% in de afgelopen 50 dagen. Lees hier meer over de ORDI stijging.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie