Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
13/04/2024 17:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 17:03 Marktupdates

Crypto radar: Bitcoin vangt crash op en koers stabiliseert enigszins

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Gisteren ging de koers van bitcoin (BTC) hard onderuit en zakte hij tot rond de $65.000. Vervolgens zagen we dat BTC zich weer wist te stabiliseren, maar de schade blijft groot. De markt kleurt vandaag weer rood, maar het ziet er een stuk minder dramatisch uit dan gisteren.

Bitcoin koers onderuit, solana en zijn grootste memecoin dalen hard
Bitcoin koers onderuit, solana en zijn grootste memecoin dalen hard

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 5% gedaald tot $2,57 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €63.739 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 2,28%, nagenoeg verwaarloosbaar dus. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $67.518.

Advertentie

Geen crypto stijgers vandaag

Opmerkelijk is dat er vandaag niet 1 coin in de top 50 van grootste altcoins in het groen staat. Alle altcoins, zonder uitzondering, zijn de afgelopen 24 uur gezakt. Dat laat nog maar eens zien dat de crash van gisteren heftig was en dat van een echt herstel nog geen sprake is.

Zoals je hieronder zult lezen zijn er om die reden wel een heleboel dalers. Sommige crypto staan dik met dubbele cijfers onder water vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De hardste dalers, waaronder OP

Optimism (OP), Theta Network (THETA) en Filecoin (FIL) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 17,3%, 16,9% en 15,8% gedaald.

Dat zijn behoorlijk heftige dalingen en kenmerkend voor de ommekeer in het sentiment dat we nu hebben gezien. Alle altcoins krijgen rake klappen, maar vooral OP, THETA en FIL krijgen er van langs.

Ook als we uitzoomen naar de langere termijn ziet het er niet goed uit. OP staat over de afgelopen 7 dagen maar liefst 41,6% in de min, THETA met 29,9% en FIL met 35,2%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Crypto Radar: Bitcoin beweegt zijwaarts – LINK schiet omhoog
Crypto Radar: Bitcoin beweegt zijwaarts - LINK schiet omhoog

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de harde crash van de BTC koers gisteren. Een econoom legde uit wat een eventuele oorzaak zou kunnen zijn geweest. De koers van de koning der crypto crashte plotseling met 8% en volgens bekende econoom Alex Krüger zou een oorzaak gevonden kunnen worden in de angst voor een confrontatie tussen Iran en Israël.

Daarnaast spreekt hij over een “wipe out” van de open interest. De open interest is de hoeveelheid open posities met leverage die op een bepaald moment bestaan. Indien longposities massaal worden geliquideerd, wat we gisteren dus zagen, ontstaat er als het ware een waterval die de koers verder naar beneden drijft. Dit is volgens de econoom ook een reden voor de heftige koerscrash.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie