Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2024 17:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 17:08 Marktupdates

Crypto radar: Bitcoin weer stabiel na uitschieter, TAO blijft stijgen

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin stijgt hard tot hoogste prijs sinds mei 2022

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Gisteren schoot de koers van bitcoin (BTC) behoorlijk omhoog. Even werd zelfs de $48.000 veroverd! Vandaag zijn de gemoederen weer wat gekalmeerd, maar de koers van BTC blijft erg hoog staan. Op het moment van schrijven staat de koning der cryptocurrencies ongeveer op hetzelfde punt als gisteren na de enorme rally.

Crypto Radar: bitcoin en crypto dalen na tegenvallende inflatiecijfers
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,7% gestegen naar $1,87 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $61 miljard, iets meer dan gemiddeld in de crypto markt en een stuk minder dan gisteren.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €43.640 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een kleine daling van 0,17% na de uitschieter van gisteren. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $47.280.

Ethereum blijft vandaag weer wat achter bitcoin. De koers van ETH is vandaag niet gestegen of gedaald.

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder TAO

Bittensor (TAO), Immutable (IMX) en Avalanche (AVAX) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. Vooral TAO is hard gestegen vandaag.

 • TAO is met 15,2% gestegen tot $567,07
 • IMX is met 12,1% gestegen tot $2,64
 • AVAX is met 5% gestegen tot $39,46

TAO is vandaag dus wederom met dubbele cijfers gestegen. De cryptomunt beleeft een buitengewoon goed begin van 2024. In de afgelopen 7 dagen is het met 30% gestegen, maar de afgelopen 30 dagen staat TAO met maar liefst 130% in het groen. Indrukwekkend.

Crypto Radar: bitcoin enorm beweeglijk, solana en filecoin vallen op
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

De hardste dalers, waaronder XMR

Monero (XMR), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC) zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 4,2%, 2,3% en 1,6%.

Opnieuw staat Monero aan kop als hardste daler van de dag. Dit heeft uiteraard nog alles te maken met het feit dat XMR van crypto exchange Binance is verwijderd, een stap met grote gevolgen doordat Binance nog altijd de grootste exchange ter wereld is. Over de afgelopen 7 dagen is XMR 30,8% in waarde gedaald.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! 

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Bitcoin koers sterk boven $50.000, belangrijke dag voor de boeg
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

De crypto gemeenschap is natuurlijk nog steeds in de ban van de mooie stijging van gisteren. Volgens een bekend analist ziet de toekomst er net zo mooi uit. Volgens hem is het niet gek om te verwachten dat BTC, ETH en SOL allemaal een nieuwe all-time high gaan neerzetten ergens dit jaar. De bitcoin halving in april zou als katalysator voor deze stijgingen gaan fungeren. Nog even wachten dus. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie