Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
08/01/2024 17:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 15:08 Marktupdates

Crypto update: Bitcoin en STX domineren de markt

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Thorchain (RUNE) koersvoorspelling: stijging naar $8 verwacht

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

De week is weer begonnen en de bitcoin (BTC) koers staat aardig in het groen, dit terwijl we vanochtend nog een relatief grote daling zagen. Terwijl we wachten op het verlossende woord van de SEC over de komst van mogelijke Bitcoin spot ETF’s, is er volop leven te zien op de crypto markt. Ook altcoins doen goede zaken, met over het algemeen een groen gekleurde markt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,75 biljoen volgens CoinGecko. Dat is een stijging van ongeveer 1% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $120 miljard, wat fors hoger is dan gisteren. De marktkapitalisatie van bitcoin is $882 miljard, met een Bitcoin-dominatie van 50,1%

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met ongeveer 0,5% gestegen tot een huidige prijs van precies €41.000 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op Bybit komt de prijs daarmee uit op $44.885. Ten opzichte van een week geleden staat de koning der crypto met iets meer dan 5% in de plus.

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder STX

De hardste stijgers van vandaag zijn Stacks (STX), Injective (INJ) en Internet Computer (ICP). Deze drie altcoins zijn respectievelijk 11,62%, 9,85%, en 6,51% gestegen. Nette stijgingen voor alledrie. Het zijn ook allemaal namen die we de laatste tijd wel vaker voorbij zien komen in het lijstje van hardste stijgers. Met name Stacks doet het deze week erg goed. De afgelopen 7 dagen is Stacks met maar liefst 29% gestegen.

Stacks is een layer-2 netwerk bovenop het Bitcoin netwerk. Het is daarom niet gek dat het goed gaat met STX. Immers, ook BTC doet de laatste tijd goede zaken.

Bitcoin knalt door en passeert $60.000, waar stopt de grote stijging?
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

De hardste dalers, waaronder GMT

De drie hardste dalers vandaag zijn GMT (GMT), Celestia (TIA) en Helium (HNT). GMT zakte vandaag met een forse 13%, TIA moet 9,35% inleveren en HNT daalde met 9,13%. Forse stijgingen, maar GMT en TIA staan in ieder geval over de afgelopen 7 dagen nog met 10,8% en 9,89% in het groen. Voor HNT is dat een ander verhaal. Helium heeft in 7 dagen maar liefst 30,56% verloren.

Bitcoin crasht 9% na abrupte piek van $64.000; Coinbase uit de lucht
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag staat, net als de meeste dagen de laatste tijd, weer in het teken van de komst van Bitcoin spot ETF’s. De SEC kan haast ieder moment haar oordeel geven en de aanvragen voor ETF’s goedkeuren of afkeuren. De hele crypto markt houdt al een tijdje haar adem in en dat zal tot een verlossend woord niet anders zijn.

Tegelijkertijd heeft de SEC gewaarschuwd voor ‘FOMO’. Alle ogen zijn gericht op de bitcoin ETF’s, en dat is ook logisch, maar volgens de SEC is het belangrijk dat investeerders wel met beide benen op de grond blijven staan.

“Zeg “NEE tegen FOMO” (angst om iets te missen). Alleen omdat anderen misschien een bepaalde investering doen, betekent het niet dat het de juiste kans voor jou is,” aldus de SEC op X.

Het is duidelijk dat ook de SEC op de hoogte is van de hype omtrent de komst van de spot ETF’s. Hoewel veel crypto investeerders de SEC wantrouwen, is dit wellicht toch waardevol advies in deze tumulteuze tijden in crypto land.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie