Rico Engelbarts
18/09/2018 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2018 16:26

Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

Nieuws
jack_ma_alibaba_blockchain_in_de_toekomst_wellicht_zinloos_en_wel_hierom

Jack Ma, oprichter van de Chinese online gigant Alibaba, heeft op 17 september tijdens de World Artificial Intelligence Conferentie in China, uit de doeken gedaan dat blockchain-technologie moet bewijzen dat het kan bijdragen aan een “groenere en meer inclusieve” toekomst. Mocht dat niet lukken dan is de technologie “zinloos”, zo meldt het Chinese cnBeta.
Jack Ma, die volgens Forbes meer dan $36.9 miljard waard is, refereert in zijn keynote niet alleen aan blockchain maar ook aan kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT), in wat hij noemt de nieuwe “data age”.

De ‘data age’ is een grote kans voor fabrikanten om de industrie te hervormen. Maar blockchain en IoT zullen zinloze technologieën zijn tenzij ze de transformatie van de productiesector en de evolutie van de samenleving naar een groenere en meer inclusieve richting kunnen bevorderen.

Aldus Jack Ma. De oprichter van Alibaba had onlangs bekend gemaakt dat hij binnenkort met pensioen gaat. De Alibaba Group zou ondertussen meer dan $414 miljard waard zijn en haar mobiele betaal-app Alipay zou meer dan 450 miljoen gebruikers hebben.
De productiesector is altijd op zoek naar het efficiënter maken van haar productielijn. Deze nieuwe technologieën kunnen daarin uitkomst bieden. De sector, die geschat wordt op een waarde van $3,1 biljoen in China, groeit steeds meer in de richting van automatisering en het toepassen van robotica. De gedecentraliseerde technologie van blockchain heeft de mogelijkheid om efficiëntie te bevorderen. Toch staat de technologie nog in de kinderschoenen. Peer-to-peer netwerken op een blockchain kunnen gemiddeld 10 tot 50 transacties per seconde aan, maar deze schaalbaarheid zal in de toekomst verbeterd worden.
De Alibaba Group gaf al eerder deze zomer aan dat zij zich gaat inzetten voor blockchain-technologie. Toch is handel in cryptocurrency momenteel verboden in China. Ook transacties via het Alipay platfor zijn compleet geblokkeerd. Desondanks lijkt niet iedereen zich veel van dit verbod aan te trekken, een grote groep handelaren blijft namelijk het verbod omzeilen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie