Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

Jack Ma, oprichter van de Chinese online gigant Alibaba, heeft op 17 september tijdens de World Artificial Intelligence Conferentie in China, uit de doeken gedaan dat blockchain-technologie moet bewijzen dat het kan bijdragen aan een “groenere en meer inclusieve” toekomst. Mocht dat niet lukken dan is de technologie “zinloos”, zo meldt het Chinese cnBeta.

Jack Ma, die volgens Forbes meer dan $36.9 miljard waard is, refereert in zijn keynote niet alleen aan blockchain maar ook aan kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT), in wat hij noemt de nieuwe “data age”.

De ‘data age’ is een grote kans voor fabrikanten om de industrie te hervormen. Maar blockchain en IoT zullen zinloze technologieën zijn tenzij ze de transformatie van de productiesector en de evolutie van de samenleving naar een groenere en meer inclusieve richting kunnen bevorderen.

- Advertentie -

Aldus Jack Ma. De oprichter van Alibaba had onlangs bekend gemaakt dat hij binnenkort met pensioen gaat. De Alibaba Group zou ondertussen meer dan $414 miljard waard zijn en haar mobiele betaal-app Alipay zou meer dan 450 miljoen gebruikers hebben.

De productiesector is altijd op zoek naar het efficiënter maken van haar productielijn. Deze nieuwe technologieën kunnen daarin uitkomst bieden. De sector, die geschat wordt op een waarde van $3,1 biljoen in China, groeit steeds meer in de richting van automatisering en het toepassen van robotica. De gedecentraliseerde technologie van blockchain heeft de mogelijkheid om efficiëntie te bevorderen. Toch staat de technologie nog in de kinderschoenen. Peer-to-peer netwerken op een blockchain kunnen gemiddeld 10 tot 50 transacties per seconde aan, maar deze schaalbaarheid zal in de toekomst verbeterd worden.

De Alibaba Group gaf al eerder deze zomer aan dat zij zich gaat inzetten voor blockchain-technologie. Toch is handel in cryptocurrency momenteel verboden in China. Ook transacties via het Alipay platfor zijn compleet geblokkeerd. Desondanks lijkt niet iedereen zich veel van dit verbod aan te trekken, een grote groep handelaren blijft namelijk het verbod omzeilen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.252,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.153,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.215,74 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.220,85 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...