Timo Bult Timo Bult
21/02/2021 18:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 18:18

16,8 miljoen ethereum (ETH) staat al 2 tot 3 jaar stil, is dit positief?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
16,8 miljoen ethereum (ETH) staat al 2 tot 3 jaar stil, is dit positief?

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Het aantal ethereum (ETH) dat 2 – 3 jaar lang niet in beweging is geweest heeft onlangs een 9 maanden hoogtepunt bereikt. Dit is een teken dat veel investeerders vertrouwen hebben in de lange termijn, ondanks de enorme dalingen in 2020 en stijgingen in de maanden erna.
Uit data van Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, blijkt dat ongeveer 16,8 miljoen ETH 2 tot 3 jaar geleden voor het laatst in beweging is geweest. In andere woorden, ongeveer 14% van de totale ETH voorraad vangt al een aantal jaren stof. Dit is een positief teken.
Het toont namelijk aan de veel investeerders er voor de lange termijn in zit. Ondanks de enorme prijsstijgingen (en dalingen) hield een groot deel van deze investeerders hun ETH vast. Het niveau van 16,8 miljoen “stilliggende” ETH is het hoogste punt in 9 maanden tijd.


Dat de interesse in ethereum steeds groter is geworden is ook te zien in de holdings van Grayscale. De grote crypto-vermogensbeheerder bezit in totaal $42,4 miljard aan crypto. Het Grayscale Ethereum Trust-fonds groeide de afgelopen maanden gestaag en bezit nu meer dan $6,1 miljard aan ethereum. Dit is tevens een teken dat ook grote institutionele beleggers wel wat in Ethereum zien.


De kernontwikkelaars van Ethereum hebben een datum geprikt voor de Berlin hard fork. De update is de volgende stap in de grote overstap naar Ethereum 2.0. De update stond echter eerder voor juni 2020 gepland. Men hoopt dus dat de update niet nog eens wordt uitgesteld.
Gisteren bereikte ethereum een nieuwe all-time high (ATH) van $2.036. Nooit eerder was 1 ETH zoveel waard. Gisteravond laat dipte ETH echter plotseling rap terug tot een low van rond de $1.800.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie