Shane Kuijpers
10/12/2021 06:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 06:55

3 crypto games die je niet mag missen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
3 crypto games die je niet mag missen

Crypto games zijn in 2021 steeds meer een begrip geworden. De gaming industrie was afgelopen jaar goed voor een omzet van ruim $175 miljoen. Voorgaande jaren waren het voornamelijk bekende game ontwikkelaars als EA, Ubisoft, Nintendo en Blizzard die goed waren voor de omzet in deze miljardenindustrie. Dit jaar zien hierin echter een shift, dankzij de toename van blockchain technologie in games. Zo zijn er gamers die geld verdienen aan crypto games als Axie Infinity (AXS), soms wel tot $2000 per uur.

De toenemende populariteit en crypto adoptie hebben ertoe geleid dat veel gaming tokens als een raket omhoog zijn gegaan. Een bekend voorbeeld hiervan is The Sandbox (SAND). In november trok de games/token veel aandacht en zeg het een stijging van zo’n 800%. Sindsdien is de koers wel gedaald, nadat zo’n beetje de gehele crypto wereld met een forse crash te maken had. Het ziet er echter naar uit dat de trend voorlopig nog niet voorbij is. Play-to-earn (P2E) lijkt the way forward en blockchain en crypto technologieën lenen zich hier goed voor. 

De boot gemist met SAND en AXS? Geen probleem. Er komen nog genoeg blockchain gaming projecten aan om in de gaten te houden. Hieronder volgen 3 voorbeelden:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

JEDSTAR

JEDSTAR (JED) is een van de nieuwkomers in de blockchain gaming industrie. Net als The Sandbox zag JEDSTAR een prijsstijging van zo’n 800% in november, terwijl de koers ondertussen ook weer wat gezakt is. JED is de eerste token op het JEDSTAR ecosysteem. Een tweede token, KRED, gaat er snel aankomen. KRED zal gebruikt kunnen worden als in-game currency voor ruim 100 games, waarvoor JEDSTAR samenwerkingen is aangegaan met met andere game ontwikkelaars en studio’s. Het ambitieuze project kijkt tevens verder dan alleen het ontwikkelen van games en NFT marktplaartsen.

Advertentie

Decentraland 

Decentraland (MANA) is een cryptocurrency, verkrijgbaar op de Nederlandse exchange Bitvavo, die draait op de Ethereum (ETH) blockchain. Gamers kunnen onder andere 3D voorwerpen in-game kopen en verkopen. MANA is Decentraland’s cryptocurrency die gebruikt kan worden om virtuele stukken grond, genaamd LAND, aan te schaffen. De token wordt ook gebruikt voor het handelen van de eerder genoemde 3D voorwerpen. Mogelijke partnerships met Atari Token (ATRI) en Decentral Games (DG) kunnen in de (nabije) toekomst een casino toevoegen aan de online wereld van het netwerk.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

GALA Games

GALA Games (GALA). GALA Games is nog een voorbeeld van crypto games op het Ethereum netwerk. GALA Games werd in 2019 opgericht door Eric Schiermeyer, mede-oprichter van mobile gaming bedrijf Zynga. De missie? Het creëren van crypto games die men ook daadwerkelijk wil spelen. 

Het platform heeft momenteel al zo’n 1,3 miljoen actieve gebruikers. Gebruikers die NFT’s (non-fungible tokens) in bezit hebben hebben inspraak in huidige games en kunnen stemmen op nieuwe games. De GALA token kan gebruikt worden om NFT’s te kopen, evenals in-game objecten. 


Dit artikel is geen financieel advies.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie