Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2024 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2024 14:32

Aave’s crypto stablecoin overwint onzekerheid, bereikt grote mijlpaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aave's crypto stablecoin overwint onzekerheid, bereikt grote mijlpaal

Foto: DedMityay/Shutterstock

De community van Aave (AAVE), een van de grootste decentralized finance (DeFi) platformen op Ethereum (ETH), heeft reden tot vreugde. De waarde van Aave’s eigen stablecoin, die in juli vorig jaar in het leven werd geroepen, heeft recentelijk namelijk voor het eerst de beoogde 1 dollar aangetikt.

12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder
12-jarige jongen verdient crypto-fortuin met borsten van zijn moeder

Aave’s eigen crypto stablecoin

Aave maakt het lenen en uitlenen van cryptoactiva mogelijk. Met een Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde aan activa vergrendeld in smart contracts, van meer dan 6 miljard dollar is het de op twee na grootste DeFi protocol op Ethereum. Dit komt naar voren in data van DeFiLlama.

GHO is een gedecentraliseerde multi-collateral stablecoin dat volledig wordt ondersteund door het Aave protocol. Gebruikers van Aave kunnen GHO minten door crypto te storten als onderpand. Net als de cryptoleningen van Aave zullen gebruikers meer onderpand moeten aanhouden dan de waarde van het geleende bedrag aan GHO-tokens.

GHO is ontworpen om een stabiele prijs van 1 Amerikaanse dollar te hebben en om transactieactiviteiten in en rond DeFi te vergemakkelijken.

GHO stijgt voor het eerst naar $1

In juli vorig jaar betrad de stablecoin officieel het crypto-landschap. Sindsdien heeft de waarde significant onder de 1 dollar gefluctueerd, grotendeels in een bereik tussen 0,99 en 0,96 dollar.

Eind januari schoot de prijs plotseling omhoog waardoor de 1 dollar binnen handbereik kwam te liggen. Afgelopen dinsdag werd voor het eerst de koppeling met de Amerikaanse dollar bereikt.

De oprichter van Aave, Stani Kulechov, vierde het nieuws op sociale mediaplatform X. Hij schreef het volgende aan zijn meer dan 242 duizend volgers:

”Het was een lange reis voor de Aave-gemeenschap om hier te komen en nu, na 6 maanden, is de overgecollateraliseerde GHO eindelijk op het beoogde niveau. Gefeliciteerd aan de Aave-gemeenschap voor het mogelijk maken van fundamentele bouwstenen voor DeFi en betalingen!”

Er is echter nog steeds geen sprake van prijsstabiliteit. De grens van 1 dollar werd dinsdag tot twee keer toe aangetikt, maar GHO bleek niet sterk genoeg om hier stand te houden. Op het moment van schrijven komt de koers uit op 0,9963 dollar.

Nu gratis: volg al je investeringen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie