Simon Bosch Simon Bosch
16/12/2023 19:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 18:50

AI topman verdedigt controversiële crypto na financiële problemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI topman verdedigt controversiële crypto na financiële problemen

Foto: Ascannio/Shutterstock

Er zijn maar weinig blockchain-projecten die controversieel zijn als worldcoin (WLD). Dit netwerk trekt niet alleen een enorme hoeveelheid argwaan van individuen, maar ook van verschillende overheden. Toch staat oprichter Sam Altman nog steeds achter het project.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

OpenAI-CEO Altman staat achter Worldcoin

Dat schrijft Reuters op basis van een statement van Worldcoin-topman Sam Altman, die ook één van de medeoprichters van OpenAI en momenteel OpenAI’s CEO is. Hij sprak volgens de Amerikaanse zakenkrant op een virtuele conferentie van de fintech-investeringsbank FT Partners.

“In een wereld met AI is het steeds belangrijker om te weten wie mens is [en wie kunstmatige intelligentie]. We waren en zijn ervan overtuigd dat AI een steeds belangrijker deel van ons leven gaat vormen. De mogelijkheid om mensen [van AI] te onderscheiden wordt steeds belangrijker,” aldus Altman.

Het doel van Worldcoin is op dit moment niet om dit onderscheid te maken, maar wel om mensen te identificeren als mensen. Daarvoor heeft het bedrijf zijn eigen irisscanner gemaakt – iets waar AI-modellen op computers niets aan hebben.

Een week geleden schreef crypto-krant The Block dat Worldcoin-hoofdontwikkelaar Tools For Humanity financiering zocht om de voortgang het project te bekostigen. Hiervoor wilde het tot 50 miljoen dollar van zijn eigen token verkopen tegen een onbekende korting. FT Partners, dezelfde bank van de conferentie, zou helpen met de verkoop aan investeerders.

Advertentie

Worldcoin erg controversieel

Er is geen gebrek aan controverse omtrent Worldcoin. Overheden zijn bang dat het systeem grote gevaren voor de privacy van gebruikers met zich meebrengt. Toch weet het project hard te groeien. Zo was de bijbehorende walletsoftware onlangs nog de snelst groeiende wallet in de crypto-industrie. Binnen zes maanden wist het het aantal gebruikers te verdubbelen.

De groei voor een groot deel wordt veroorzaakt doordat het letterlijk gratis geld uitdeelt via airdrops. Om verdere groei aan te sporen heeft de moederorganisatie onlangs een financieringsprogramma voor ontwikkelaars en projectmanagers onthuld.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie