Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Akon City ter waarde van $6 miljard zal zijn als ‘Wakanda’ in Marvels Black Panther

De Senegalees-Amerikaanse ster en filantroop Akon heeft de voortgang van Akon City, een door cryptocurrency gerunde futuristische stad van $6 miljard in Senegal voortgezet. De voor een Grammy Award genomineerde artiest verwacht dat de eerste fase van Akon City voltooid zal zijn in 2023. De hele stad, die volledig zal draaien op de Akoin cryptocurrency, wordt geschat klaar te zijn rond het einde van 2029. 

- Advertentie -

 

Akon City heeft onlangs een contract van $6 miljard overhandigd aan KE International, een Amerikaans ingenieursbedrijf, dat binnenkort met de bouw van de stad zal beginnen.

In een interview met TMZ laat Akon weten dat zijn stad op meerdere manieren zal lijken op Wakanda uit de Marvel-hitfilm Black Panther dan alleen het futuristische uiterlijk. Ook heeft de film hem geholpen het project veilig te stellen van investeerders en partners. 

Het is gewoon ironisch dat ik hier al aan werkte voordat de film uitkwam, maar het heeft me veel geholpen toen ik probeerde uit te leggen aan mensen wat ik probeerde te doen. 

De entertainer en ondernemer vertelde al in 2018 tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity in Frankrijk over zijn plannen om een op crypto gebaseerde stad te bouwen. De stad, waarvan de “Koin” draait op de Stellar (XLM) blockchain, heeft als middelpunt een ziekenhuis met 5.000 bedden, waarvan Akon zegt dat het ongeveer $1 miljard zal kosten om te bouwen.

Het complex is volgens Akon al voor 85% voltooid. Naast het ziekenhuis omvat de eerste bouwfase woningen, hotels, scholen, politie- en brandweerkazernes, een landingsbaan, een winkelcentrum, een afvalvoorziening, een zonne-energiecentrale en alle andere kenmerken van een moderne stad. Het is hierbij de bedoeling om de stad duurzaam te maken met een focus op zonne-energie.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.995,74 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.995,74 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...