Timo Bult Timo Bult
19/08/2020 09:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 09:10

Akon City ter waarde van $6 miljard zal zijn als 'Wakanda' in Marvels Black Panther

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Akon City ter waarde van $6 miljard zal zijn als 'Wakanda' in Marvels Black Panther

De Senegalees-Amerikaanse ster en filantroop Akon heeft de voortgang van Akon City, een door cryptocurrency gerunde futuristische stad van $6 miljard in Senegal voortgezet. De voor een Grammy Award genomineerde artiest verwacht dat de eerste fase van Akon City voltooid zal zijn in 2023. De hele stad, die volledig zal draaien op de Akoin cryptocurrency, wordt geschat klaar te zijn rond het einde van 2029. 


 
Akon City heeft onlangs een contract van $6 miljard overhandigd aan KE International, een Amerikaans ingenieursbedrijf, dat binnenkort met de bouw van de stad zal beginnen.
In een interview met TMZ laat Akon weten dat zijn stad op meerdere manieren zal lijken op Wakanda uit de Marvel-hitfilm Black Panther dan alleen het futuristische uiterlijk. Ook heeft de film hem geholpen het project veilig te stellen van investeerders en partners. 

Het is gewoon ironisch dat ik hier al aan werkte voordat de film uitkwam, maar het heeft me veel geholpen toen ik probeerde uit te leggen aan mensen wat ik probeerde te doen. 

De entertainer en ondernemer vertelde al in 2018 tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity in Frankrijk over zijn plannen om een op crypto gebaseerde stad te bouwen. De stad, waarvan de “Koin” draait op de Stellar (XLM) blockchain, heeft als middelpunt een ziekenhuis met 5.000 bedden, waarvan Akon zegt dat het ongeveer $1 miljard zal kosten om te bouwen.
Het complex is volgens Akon al voor 85% voltooid. Naast het ziekenhuis omvat de eerste bouwfase woningen, hotels, scholen, politie- en brandweerkazernes, een landingsbaan, een winkelcentrum, een afvalvoorziening, een zonne-energiecentrale en alle andere kenmerken van een moderne stad. Het is hierbij de bedoeling om de stad duurzaam te maken met een focus op zonne-energie.
 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie