Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2024 20:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 09:43

Algorand komt met gedurfde advertentie tegen Bitcoin, Ethereum en Solana

Algorand-ALGO
icon-altcoins
Altcoin nieuws
algorand advertentie haalt uit naar bitcoin solana en ethereum ALGO

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De Algorand (ALGO) Foundation heeft recentelijk de crypto-gemeenschap enigszins opgeschud met een nieuwe advertentie die de grootste concurrenten in de sector, bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL), stevig aanpakt. De advertentie leidde tot zeer wisselende reacties in de crypto-wereld

Crypto Ontbijt: Mt.Gox uitbetalingen en Ethereum-ETF race barsten los
Crypto Ontbijt: Mt.Gox uitbetalingen en Ethereum-ETF race barsten los

Kritiek op de ‘Big Three’ crypto

Op 23 mei lanceerde de Algorand Foundation een advertentie op YouTube getiteld “When blockchains meet the real world, only one delivers” In de reclame proberen klanten in een supermarkt te betalen met verschillende cryptomunten.

De bitcoin-betaler wordt door de caissière verteld dat hij 27 minuten moet wachten vanwege de lange transactie tijd. De klant die met ETH wil betalen, krijgt te horen dat de transactie $112 aan kosten met zich meebrengt. De klant die solana gebruikt, ziet zijn transactie keer op keer mislukken.

Daarna schakelt de camera over naar een andere kassa waar klanten direct worden geholpen met betalingen in algorand. Hierbij worden de voordelen van Algorand benadrukt met de slogans: “Instant finality. Low Fees. Designed for the speed of life.”

Anthony Scaramucci, een bekende politiek consultant en ondernemer, maakt een cameo aan het einde van de advertentie, waarin hij vraagt hoe hij kan betalen met Algorand.

Advertentie

Gemengde reacties op Algorand

De advertentie heeft al snel meer dan 700.000 views verzameld op X (voorheen Twitter) en veroorzaakte veel discussie.

Een andere gebruiker, bekend als “Fiskantes”, vertelde zijn 90.000 volgers dat negatieve campagnes zoals deze vroeg in de adoptiecyclus een laag niveau laten zien en een gebrek aan originele ideeën. Hij benadrukte dat elke blockchain met hoge transactiesnelheden dergelijke claims kan maken totdat ze daadwerkelijk intensief worden gebruikt.

Niet alle reacties waren negatief. Hilmar Ingimundarson, mede-oprichter van Kernel Edge, noemde de marketing van Algorand “spot on”, terwijl “Vet”, mede-oprichter van XRP Cafe, vond dat de advertentie grappig was ondanks de harde aanpak van andere netwerken.

ALGO’s positie in de markt

Ondanks de felle marketing is Algorand zelf ook niet zonder uitdagingen. Algorand heeft een totale waarde van slechts $96 miljoen, wat een fractie is van de $65 miljard op Ethereum en $4,8 miljard op Solana.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie