Ivo Melchers Ivo Melchers
25/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 12:00

Hedgefund manager Anthony Scaramucci heeft geen vertrouwen in herstart FTX

Nieuws
Colapsa un importante fondo de criptomonedas por el derrumbe de FTX

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Eerder deze maand kon je in het crypto nieuws lezen dat het gefaalde FTX meer dan $7,3 miljard aan zowel cash als crypto zou hebben teruggekregen en zelfs een herlancering zou overwegen. Anthony Scaramucci, de oprichter van het hedgefunds Skybridge Capital, is skeptisch over deze plannen van FTX om weer tot leven te springen. Skybridge Capital is nauw verweven met de ingestorte crypto exchange: in september verwierf FTX een aandeel van 30% in Skybridge Capital. Scaramucci heeft eerder al aangegeven dat zijn handelsfirma overweegt om de aandelen terug te kopen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Niet overtuigd van herlancering FTX

Scaramucci bracht zijn mening ten aanzien van het eerdere nieuws van FTX naar buiten in een recente podcast.

Hij zei onder andere het volgende:

‘’Ik zie niet in hoe het mogelijk is om FTX opnieuw op te starten. Er wordt op dit moment niet veel geld verdiend op deze beurzen, en dus staan veel van deze beurzen in het rood, en ze verbranden kapitaal dat ze hebben opgehaald, wachtend op een nieuwe bullmarkt om te beginnen en een hoger volume.’’

Tijdens een eerdere hoorzitting liet de advocaat van FTX weten dat de cryptobeurs een mogelijk herstart zal onderzoeken. In jullie zijn ze van plan om een herstructureringsplan voor te stellen dat een herlancering in het tweede kwartaal van volgend jaar onderzoekt. Het plan zou vervolgens beoordeeld worden door schuldeisers en in de eerste helft van 2024 zou hier over gestemd moeten worden. Als gevolg van dit nieuws steeg de FTT, de native token van FTX, met meer dan 100%.

Hoe het precies zal aflopen met de exchange is echter nog allerminst duidelijk, maar voor alle getroffenen is het te hopen dat een van de grootste financiële schandalen uit de crypto-sector enigszins met een sisser af zou kunnen lopen.

Advertisement

Mogelijk scenario voor FTX

Volgens Scaramucci is het een plausibeler scenario dat FTX zijn software en licentiestatus zal verkopen en een nieuw merk zal openen.

Wanneer er op de een of andere manier nieuw leven in de exchange wordt geblazen, dan zou dat tevens positief nieuws zijn voor Skybridge Capital:

‘’Als ze het herstellen, zie ik dat als netto positief voor Skybridge. Dat betekent dat ze winstgevend zijn en dat we hopelijk met hen kunnen onderhandelen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement