Simon Bosch Simon Bosch
05/03/2022 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 20:00

Algorand upgrade maakt veel complexere smart contracts mogelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Premium fundamentele analyse: Algorand (ALGO)

Foto: Muhammed AKAN/ Shutttertock

Algorand (ALGO) kondigt aan dat het smart contract platform wordt uitgebreid met een nieuwe contract-to-contract functionaliteit. Hiermee worden veel uitgebreidere en ingewikkeldere smart contracts mogelijk.

Om precies te zijn, kunnen de verschillende smart contracts met elkaar ‘bellen’, zodat de functies van verschillende applicaties worden gecombineerd. Bellen houdt bij smart contracts in dat de hash van een transactie terug kan worden geplaatst in de blockchain. In dit geval kan het ene contract met het andere worden verbonden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Algorand update maakt smart contracts automatisch

Eigenlijk kon dit voorheen ook al, echter was dit alleen mogelijk als een ontwikkelaar handmatig de data van het ene smart contract in een tweede zou opslaan. Dat is een onnodig lang en ingewikkeld proces. Met deze upgrade gebeurt dit automatisch. Paul Riegle, Chief Product Officer van Algorand, zegt:

De kracht en bruikbaarheid van de Algorand-blockchain is flink toegenomen de afgelopen maanden. Ontwikkelaars maken al veelzijdige applicaties op het platform die een groot aantal industrieën compleet om zullen gooien.”

Advertentie

Zelfs geschikt voor smart watches

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe functie is ‘Falcon Keys’. Met deze sleutels kun je zogenaamde ‘State Proofs’ maken. Daarmee kan Algorand worden gebruikt in apparaten die maar weinig stroom verbruiken, zoals smartwatches, telefoons en zelfs op andere blockchains. Algorand is van zichzelf al vrij energiezuinig, daar komt deze functionaliteit dus nog bovenop. Bovendien zijn de Falcon Keys ‘quantum secure’. Dat betekent dat je met quantumcomputers niet in staat zou moeten zijn om de versleuteling van de blockchain te ontrafelen.

Ontwikkelaars kunnen programma’s, geschreven in de programmeertalen Python en de decentrale app-specifieke programmeertaal Reach, gebruiken om apps op Algorand te maken. De ontwikkelaars van de blockchain benadrukken graag dat Algorand sinds de introductie in 2019 nog geen enkele keer last heeft gehad van downtime. Begin dit jaar kondigde de Algorand Foundation een fonds van 300 miljoen Amerikaanse dollar aan om decentralized finance (DeFi) te stimuleren. Niet veel later kwam daar een potje van 10 miljoen USD achteraan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie