Home Nieuws Altcoin nieuws Altcoin seizoen? Binance zegt dat een altcoin rally wellicht aanstaande is

Altcoin seizoen? Binance zegt dat een altcoin rally wellicht aanstaande is

Volgens een onderzoek van cryptocurrency-exchange Binance is een zogenaamde “altcoin seizoen,” oftewel een rally in de altcoin-markt, wellicht aanstaande. Dat meldt Binance Research, de onderzoekstak van de grote exchange, op 6 maart.

Binance meldt dat februari een volatiele maand was voor de cryptocurrency-markt, maar ook dat het een actieve maand was. Het handelsvolume voor altcoins was afgelopen maand met 69% toegenomen op de spotmarkt van Binance. Tegelijkertijd fluctueerde de dominantie van bitcoin (BTC); deze zakte van 66% naar 61% en vervolgens weer terug naar 64% aan het eind van de maand.

- Advertentie -

Verder meldt Binance dat ether (ETH) de grootste aandrijver was van de altcoin-rally in februari met een groei van maar liefst 158,6% in de spotmarkt. Binance meldt dat wellicht het ETH Denver evenement van vorige maand een grote bijdrage hieraan heeft geleverd:

Het topevenement van de maand was ETH Denver, met veel hackathon-projecten op Ethereum die verschillende projecten bouwen. Velen van hen benadrukten de omschakeling van Ethereum naar Proof-of-Stake en de compatibiliteit van smart contracts die op elkaar zijn gebouwd.

Aldus het rapport. De koers van ether begon de maand februari rond $180. Op 11 februari begon de grootste altcoin op de markt aan een enorme stijging en kwam het boven de $280 uit. Het wist die waarde ongeveer een week lang vast te houden voordat het weer omlaag corrigeerde naar ongeveer $220-$240 waar de prijs de afgelopen week is blijven hangen.

Bitcoin (BTC) begon afgelopen maand met een prijs van $9,300, schoot even naar $10,400 en zakte weer omlaag naar $8,600 tegen het eind van de maand. Binance meldt dat de afname van de dominantie van bitcoin een van de indicatoren was voor de toename in het handelsvolume van altcoins:

De handelsdominantie van Bitcoin op Binance is in februari gedaald van 40% naar 27%, een van de scherpste veranderingen van maand tot maand. Als deze trend zich zou doorzetten, zou dit een grotere honger naar altcoins van markt participanten betekenen.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei onlangs dat de prijs van bitcoin niet lang rond $9.000 zal blijven. In gerelateerd nieuws heeft CZ afstand gedaan van Justin Sun en de fiasco rond de STEEM blockchain. Klik hier om te lezen wat er precies gebeurd is. CZ zegt dat Sun transparanter naar de community had moeten zijn.

Een paar dagen geleden kwam nog naar buiten dat ether whales grote hoeveelheden ETH aan het accumuleren zijn wat wellicht de prijs kan doen stijgen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.111,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.170,79 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.176,76 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.187,77 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.