Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) whales zijn ether aan het accumuleren, wat gaat dat met...

Ethereum (ETH) whales zijn ether aan het accumuleren, wat gaat dat met de koers doen?

De koers van ether (ETH) schoot medio februari hard omhoog en kwam even boven $280 uit. Echter daalde de koers eind vorige maand weer hard omlaag richting het gebied rond $220-230, waar de prijs de afgelopen week is blijven hangen.

Ondanks deze downtrend wordt er verwacht dat de koers binnenkort wellicht weer zal stijgen, in ieder geval als men kijkt naar de grootste whales, de groep die veruit de meeste ether bezit. Volgens Santiment, een cryptocurrency-analysebedrijf, zijn de top 100 grootste ether-bezitters hard bezig met verzamelen van meer ether.

Whales

- Advertentie -

De top 100 houders van ethereum beginnen opnieuw hogere percentages van het totale tokenaanbod te verzamelen, ondanks de voortdurende consolidatie die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden.

Santiment meldt dat dit meestal betekent dat deze groep denkt dat het een goede strategie is om deze cryptocurrency voor de midden tot lange termijn vast te houden:

Over het algemeen, wanneer dit soort accumulatie begint op te lopen, is dit een signaal dat degenen die het meeste belang hebben in ETH (en andere respectieve tokens) een collectief gevoel krijgen dat het token ondergewaardeerd is en ze geloven dat het een geweldig zet is om deze midden tot lange termijn vast te houden.

Toch meldt Santiment dat een eventuele prijsstijging nog even kan duren:

Soms duurt het even voordat deze prijzen zullen stijgen nadat deze accumulatie is gestegen, maar het is over het algemeen een goed teken voor ethereum-bulls.

In een afzonderlijke verklaring op social-mediawebsite Reddit, licht Santiment het volgende toe:

Ons dataplatform houdt regelmatig bij wat de top 100 van houders van Ethereum op bepaalde momenten doen met hun portemonnee om een idee te krijgen van wat degenen die de meeste invloed hebben op prijsschommelingen denken over de toekomstperspectieven van het project.

Santiment vergelijkt de huidige accumulatie met die uit eind 2019, kort voordat de prijs omhoogschoot in 2020:

Wat we nu zien is een stijgende accumulatie die vergelijkbaar is met wat we in 2019 zagen vlak voor de prijsexplosie begin 2020. Dit garandeert niets, maar het is over het algemeen een veelbelovend teken dat de sentimenten van die adressen die de meeste invloed hebben in ETH positief worden.

DApps

In gerelateerd nieuws heeft Santiment een top 10 lijst opgesteld van de meest actieve ERC-20 decentralized apps (dApps) op Ethereum. Deze projecten zagen in de afgelopen 30 dagen de meeste activiteit van ontwikkelaars:

  1. Gnosis (GNO)
  2. Status (SNT)
  3. Aragon (ANT)
  4. Augur (REP)
  5. Chainlink (LINK)
  6. Simple Token (OST)
  7. 0x (ZRX)
  8. Maker (MKR)
  9. Raiden Network Token (RDN)
  10. Neumark (NEU)

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die vanochtend verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.157,77 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.161,98 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.171,31 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.