Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2022 11:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 11:33

Altcoins grotendeels in het rood, maar dit zijn de hardste stijgers

Nieuws
Altcoins grotendeels in het rood, maar dit zijn de hardste stijgers

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

De cryptocurrency markt ziet er nog steeds onzeker uit en de meeste koersen staan wederom in het rood. Bitcoin (BTC) maakte vanochtend weer een dip en trok toen veel altcoins mee. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalde even helemaal naar $2 biljoen, maar stijgt op het moment van schrijven naar $2,12 biljoen. Langzamerhand lijken sommige koersen weer iets te klimmen, maar de markt is nog niet uit de gevarenzone. Een week geleden lag de marktkapitalisatie nog op $2,5 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum daalt verder

Ethereum (ETH) daalde woensdagavond met bitcoin mee en verloor toen grip op $3.8000 en kwam gisterenochtend bij $3.330 uit, een daling van meer dan 12% gedurende nacht. Vervolgens begon ETH iets te herstellen, maar de koers kwam veel weerstand rond $3.450 tegen en kon daar nog niet doorheen breken.

In de vroege uren van vanochtend maakte bitcoin echter weer een dip en trok toen ook ether weer mee. Ether zakte van $3.400 naar $3.130, een daling van bijna 8%. Vervolgens maakte ether een kleine bounce, maar zakte daarna wederom naar $3.130 en maakte weer een bounce. Op het moment van schrijven loopt ether tegen weerstand rond $3.250 aan. Kan ether aan een herstel beginnen of zien we eerst nog een test van de weerstand rond $2.900?

Advertentie

Solana hardste daler top 10

Solana (SOL) begint steeds meer correlatie te tonen met ether, maar staat vandaag wel het diepst in de min onder top 10 grootste crypto. SOL verloor woensdagavond grip op $170 en vanochtend op $150. De koers maakte vervolgens twee keer een bounce op $135 na een daling van zo’n 10%. Dat is een minder harde daling dan ETH, maar SOL maakt een kleinere bounce vanochtend en loopt al rond $140 tegen weerstand aan.

Solana (SOL) zet zich schrap voor sterke stijging vanuit groene zone

Cardano & Ripple iets in de plus

Cardano (ADA) maakte vanochtend ook een flink dip, maar omdat de ADA gisterenavond even flink steeg, staat de koers alsnog in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. ADA zakte gisterenochtend naar $1,20, vervolgens schoot de koers naar $1,30, maar viel daarna weer terug naar $1,20. ADA maakte vanochtend een kleine bounce waardoor koers op $1,24 uitkomt, een stijging van 3% ten opzichte van 24 uur geleden. Een dergelijke trend zien we bij ripple (XRP) afspelen. XRP maakte ook een flinke duik vanochtend, maar maakte vervolgens een bijna net zo sterke bounce terug omhoog. XRP komt vanochtend op $0,77 uit en staat daarmee 4% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hardste stijgers top 100

Alhoewel het grootste deel van de top 100 in min staat hebben we enkele flinke uitschieters. Decentraland (MANA) maakte door dit nieuws gisteren een enorme sprong en de MANA koers staat alsnog 13% in de plus. Harmony (ONE) en quant (QNT) stijgen beide met zelfs 14%.

Cosmos & Osmosis

Maar het is vooral cosmos (ATOM) die samen met osmosis (OSMO) vandaag de show stelen. Osmosis is een zogenaamde automated market maker (AMM) voor het Cosmos-netwerk. De OSMO koers staat maar liefst 19% in de plus vandaag, 54% deze week en vestigde zojuist een nieuwe all-time high (ATH) van $9,05.

De ATOM koers staat zelfs 22% in de plus vandaag, 45% deze week en komt op het moment van schrijven op een nieuwe ATH van $44,5 uit, net boven de piek van 20 september.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie