Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2022 10:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 10:07

Bitcoin maakt nog een dip, maar kan koers nu herstellen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt nog een dip, maar kan koers nu herstellen?

Foto: OlekStock/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte woensdagavond een flinke crash. Dat kwam waarschijnlijk door de publicatie van de notulen van een recente Federal Open Market Committee (FOMC) ontmoeting. Uit de notulen bleek dat dat de Federal Reserve van plan is om een strenger monetair beleid te hanteren om de stijgende inflatie tegen te gaan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Angst omtrent Bitcoin

Dat zorgde echter voor rood kleurende aandelenmarkten en die trokken ook de bitcoin koers mee omlaag. De correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt ligt sinds 2020 zeer hoog en dat was gisteren weer te zien.

Daarnaast zorgde wellicht het nieuws over de afsluiting van het internet in Kazakhstan, het tweede grootste bitcoin-mining land ter wereld, voor extra paniek. We zien dan ook de angst op de markt nog steeds toenemen:

Advertentie

Bitcoin koers maakt nog een dip

De bitcoin koers verloor gisteren bijna 8% van zijn waarde. De verwachting was dat als bitcoin door de support van $46.000 zakt, de koers naar het bereik tussen $40.000 kan $42.000 kan vallen. Toch vond bitcoin in eerste instantie support rond $43.000, maar we waarschuwden daarom voor nog een verdere daling.

Vanochtend vond die dip dan ook plaats. Bitcoin maakte gisterenavond nog even een poging omhoog, maar de koers kwam toen al te veel weerstand rond $43.600 tegen en corrigeerde terug naar $43.000. Rond half vier vanochtend verloor bitcoin echter ook grip op deze $43.000 en kelderde toen weer verder.

Bitcoin zakte helemaal naar $40.650 op verschillende cryptocurrency-exchanges als Binance. Het was een daling van zo’n 5,5% en de laagste prijs sinds eind september. Daar maakt de koers een kleine bounce, maar bitcoin kon niet gelijk naar $42.000 herstellen en zakte vervolgens naar $41.000.

Op het moment van schrijven maakt bitcoin toch een flinke sprong en komt de prijs op $42.500 uit, of €37.450 op Bitvavo. Zijn dit de eerste tekenen van herstel? Voor nu lijkt hier nog veel weerstand te zijn.

Mocht bitcoin daadwerkelijk een flinke bounce maken, dan zouden we een trendommekeer kunnen zien en een hervattring van de bull-run. Mocht bitcoin echter verder dalen en zelfs grip op $40.000 verliezen, dan kan het er erg bearish uit gaan zien. We zouden dan wellicht een test van de support rond $30.000 kunnen zien, net als van de zomer.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullish signalen

Toch zijn er ook nog genoeg bullish signalen voor de bitcoin koers. Zo wordt gespeculeerd dat de recente “kerstrally” uiteindelijk uitbleef door enorme verkoopdruik uit China, maar dat inmiddels deze verkoopdruk is gestopt. Ook lag de laatste tijd de on-chain activiteit erg laag voor een bull-markt, maar zien we nu het handelsvolume toenemen. Ook zijn de whales weer BTC aan het accumuleren:

Het bitcoin aanbod op beurzen blijft maar afnemen en dat is nog altijd een bullish teken voor de koers:

Deze analisten zeggen als je nu verkoopt hebt, je wellicht de bodem hebt verkocht, en dat kan je duur komen te staan:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie