Apple gaat geen eigen cryptocurrency uitbrengen, aldus CEO Tim Cook

Tim Cook, CEO van Apple, meldt dat zijn bedrijf niet van plan is om een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat zegt hij in een interview met de Franse krant Les Echos gepubliceerd op 4 oktober.

Eind juni onthulde Facebook dat het een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is: genaamd Libra. Vervolgens werd er gespeculeerd of de andere grote technologiebedrijven uit de “Big Four” of “GAFA” hetzelfde aan het doen zijn.

Het gerucht dat Apple een eigen cryptocurrency uit zou brengen begon te groeien toen Jennifer Bailey, vicepresident van Apple Pay, vorige maand zei “dat Apple cryptocurrencies in de gaten houdt.”

Echter heeft vandaag Cook de geruchten over een Apple cryptocurrency de grond ingeboord. Les Echos stelt in het interview de vraag direct aan Cook of Apple ook van plan is een eigen cryptocurrency te ontwikkelen:

Nee. Ik ben er diep van overtuigd dat geld in handen van de staat moet blijven. Ik voel mij niet op mijn gemak met het idee dat een privégroep een concurrerende valuta creëert. Een particulier bedrijf hoeft niet op deze manier macht te verkrijgen.

Aldus de CEO van Apple. Het klinkt alsof Cook hiermee uithaalt naar de stablecoin van Facebook. Hij benadrukt dat de controle over geld bij verkozen regeringen moet blijven:

Geld moet, net als defensie, in handen blijven van de overheid, het is de kern van hun missie. We kiezen onze vertegenwoordigers om verantwoordelijkheden van de overheid op zich te nemen. Bedrijven worden niet gekozen en zouden niet deze richting op moeten gaan.

Apple lijkt zich vooralsnog niet in te zetten op de cryptocurrency-markt. Ondanks dat het bedrijf het bitcoin (BTC) symbool toegevoegde aan iOS 13 deze zomer bleek in augustus dat Apple Card gebruikers geen cryptocurrency meer kunnen kopen met de nieuwste creditcard van het bedrijf.

Apple lijkt wel geïnteresseerd te zijn in blockchain-technologie. Zo bleek begin dit jaar dat het bedrijf meewerkt aan een blockchain oplossing omtrent zogenaamde conflictmineralen. Het is ook bekend dat Steve Wozniak een fan is van de technologie.

Eerder deze week zijn er audiofragmenten uitgelekt waarin Facebook CEO Mark Zuckerberg zijn werknemers toespreekt. Hij bespreekt hierin onder andere over Libra en breincomputer interfaces.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.601,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.850,50 Kopen
2
Litebit
€25.888,30 Kopen
3
SATOS
€26.067,10 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...