Kevin Schijven Kevin Schijven
04/10/2019 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2019 10:35

Apple gaat geen eigen cryptocurrency uitbrengen, aldus CEO Tim Cook

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Apple gaat geen eigen cryptocurrency uitbrengen, aldus CEO Tim Cook

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Tim Cook, CEO van Apple, meldt dat zijn bedrijf niet van plan is om een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat zegt hij in een interview met de Franse krant Les Echos gepubliceerd op 4 oktober.
Eind juni onthulde Facebook dat het een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is: genaamd Libra. Vervolgens werd er gespeculeerd of de andere grote technologiebedrijven uit de “Big Four” of “GAFA” hetzelfde aan het doen zijn.
Het gerucht dat Apple een eigen cryptocurrency uit zou brengen begon te groeien toen Jennifer Bailey, vicepresident van Apple Pay, vorige maand zei “dat Apple cryptocurrencies in de gaten houdt.”
Echter heeft vandaag Cook de geruchten over een Apple cryptocurrency de grond ingeboord. Les Echos stelt in het interview de vraag direct aan Cook of Apple ook van plan is een eigen cryptocurrency te ontwikkelen:

Nee. Ik ben er diep van overtuigd dat geld in handen van de staat moet blijven. Ik voel mij niet op mijn gemak met het idee dat een privégroep een concurrerende valuta creëert. Een particulier bedrijf hoeft niet op deze manier macht te verkrijgen.

Aldus de CEO van Apple. Het klinkt alsof Cook hiermee uithaalt naar de stablecoin van Facebook. Hij benadrukt dat de controle over geld bij verkozen regeringen moet blijven:

Geld moet, net als defensie, in handen blijven van de overheid, het is de kern van hun missie. We kiezen onze vertegenwoordigers om verantwoordelijkheden van de overheid op zich te nemen. Bedrijven worden niet gekozen en zouden niet deze richting op moeten gaan.

Apple lijkt zich vooralsnog niet in te zetten op de cryptocurrency-markt. Ondanks dat het bedrijf het bitcoin (BTC) symbool toegevoegde aan iOS 13 deze zomer bleek in augustus dat Apple Card gebruikers geen cryptocurrency meer kunnen kopen met de nieuwste creditcard van het bedrijf.
Apple lijkt wel geïnteresseerd te zijn in blockchain-technologie. Zo bleek begin dit jaar dat het bedrijf meewerkt aan een blockchain oplossing omtrent zogenaamde conflictmineralen. Het is ook bekend dat Steve Wozniak een fan is van de technologie.
Eerder deze week zijn er audiofragmenten uitgelekt waarin Facebook CEO Mark Zuckerberg zijn werknemers toespreekt. Hij bespreekt hierin onder andere over Libra en breincomputer interfaces.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie