Timo Bult Timo Bult
05/10/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2021 14:44

Axie Infinity (AXS) stijgt naar nieuw prijsrecord, haalt $152 miljoen op bij grote investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity (AXS) stijgt naar nieuw prijsrecord, haalt $152 miljoen op bij grote investeerders

De ontwikkelaar achter het razendpopulaire blockchain-spel Axie Infinity (AXS) heeft $152 miljoen opgehaald in een Series B investeringsronde. Onder de investeerders zijn een aantal bekende namen te vinden, waaronder de exchange FTX en venture capitalist Andreessen Horowitz.

Axie Infinity laat spelers, net als in Pokémon, monsters verzamelen maar door het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) zijn deze monsters verbonden aan een unieke code die iedereen kan verifiëren. Hierdoor zijn de monsters ook echt uniek en schaars, en dus hebben spelers er flinke bedragen voor over. Binnen het spel kunnen de monsters getraind en doorverkocht worden. Daarnaast kunnen spelers de strijd met elkaar aangaan en stukken virtuele land bezitten en verkopen.

Dat het spel populair is wordt meteen duidelijk als we naar de waarde van de cryptocurrency AXS kijken. Die is sinds begin dit jaar met meer dan 20.000% in waarde gestegen. De altcoin steeg de afgelopen dagen alleen al met enkele honderden procenten met als kers op de taart de nieuwe all-time high (ATH) van $161,50 gisteren.

En nu scharen een aantal grote investeerders zich dus achter de ontwikkelaar van het spel, Sky Mavis. In totaal werd $152 miljoen opgehaald:

“Hoewel we in een verbazingwekkend tempo zijn opgeschaald, zal het toevoegen van institutionele investeerders aan onze gemeenschap ons in staat stellen ons bereik te vergroten, onze legitimiteit te versterken als het gaat om wettelijke bescherming, en zal het ons de flexibiliteit geven om te schalen en agressief uit te breiden zonder onze AXS-token reserves aan te hoeven raken.”

De prijs kreeg onlangs nog een flinke boost door goed nieuws. Het team achter Axie Infinity maakte bekend dat zij een nieuwe staking service gelanceerd hebben. Dit is niet zomaar een staking service, want volgens Axie infinity zijn er jaarlijkse rentes van zo’n 385% mogelijk. Staking is het vastzetten van crypto waar tegenover een beloning staat. Over dit nieuws lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie