Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2022 06:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2022 06:34

Axie Infinity verkoopt meer dan $4 miljard aan NFT’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity verkoopt meer dan $4 miljard aan NFT’s

Foto: TongRoRo / Shutterstock.com

Het is al enige tijd een van de grootste en populairste non-fungible token (NFT) platformen binnen de wereld van crypto. Axie Infinity (AXS) is een play-to-earn spel waar gebruikers NFT’s kunnen kopen en door het spel te spelen geld kunnen verdienen. Onlangs heeft het platform een gigantische nieuwe mijlpaal bereikt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Axie Infinity

Volgens data van DappRadar heeft Axie Infinity in totaal voor zo’n $4,14 miljard aan NFT’s verkocht op de ingebouwde marktplaats. Daarnaast zijn er zeker 2 miljoen handelaren actief geweest die allen een of meerdere NFT’s hebben gekocht. De gemiddelde prijs van een NFT op Axie Infinity is $198.

Het torenhoge handelsvolume laat zien dat Axie Infinity in een relatief korte periode gigantisch is gegroeid. Slechts zes maanden geleden was het totale handelsvolume namelijk slechts $1,1 miljard. In een half jaar tijd is het platform dus bijna verviervoudigd.

Met het huidige totale handelsvolume is Axie Infinity een van de grootste NFT marktplaatsen ter wereld. OpenSea staat op het moment aan kop met een totaal handelsvolume van maar liefst $21 miljard. LooksRare staat op de tweede plek met een volume van bijna $17 miljard.

NFT’s en gaming

Aan het einde van het vorige jaar gaf mede-oprichter van Axie Infinity, Jeff Zirlin, aan dat hij gelooft dat de toekomst van gaming in combinatie met de NFT sector grote potentie heeft. Uiteraard is Axie Infinity een duidelijk voorbeeld hoe gaming met grote succes gecombineerd kan worden met NFT technologie.

Daarnaast is de laatste tijd de NFT sector totaal in populariteit geëxplodeerd. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij grote gaming bedrijven zoals Ubisoft en Take Two Interactive. Al deze bedrijven zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe zij NFT’s binnen hun bedrijfsvoering kunnen gebruiken.

Volgens Zirlin kan de adoptie van crypto technologie door grote gaming bedrijven ervoor zorgen dat de crypto industrie echt mainstream kan gaan worden in de nabije toekomst.

Crypto is nog lang niet mainstream, maar gaming kan ons zo ver brengen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie