Kevin Schijven Kevin Schijven
12/03/2020 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2020 07:05

BAT tokens van Brave kunnen nu ingwisseld worden bij topmerken als Apple, Starbucks en Playstation

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BAT tokens van Brave kunnen nu ingwisseld worden bij topmerken als Apple, Starbucks en Playstation

Brave Software, het bedrijf achter de gelijknamige blockchain webbrowser, meldt dat gebruikers nu hun Basic Attention Tokens (BAT) kunnen inwisselen voor “echte wereld beloningen.” Dat kondigt Brave op 10 maart aan middels een persbericht.
Door samen te werken met TAP Network is het nu mogelijk voor klanten om hun tokens in te ruilen voor zogeheten gift cards (cadeaubonnen) van honderden topmerken als Apple, Walmart, Starbucks, Domino’s, Xbox, Playstation, HBO, Hulu en meer.
Alhoewel het persbericht aangeeft dat dit voornamelijk voor Amerikaanse klanten bedoeld is, zou de dienst naar verluidt ook toegankelijk moeten zijn voor gebruikers buiten de Verenigde Staten. Ze zullen echter op minder plaatsen deze gift cards kunnen gebruiken.
Brave is een relatief nieuwe webbrowser dat gebruik maakt van blockchain-technologie. De browser richt zich op het behoud van privacy, trackers en ads worden automatisch geblokkeerd. Gebruikers kunnen BAT tokens verdienen door advertenties via de browser te bekijken. Deze tokens kunnen vervolgens gebruikt worden om zogeheten content creators te tippen. Nu kunnen ze dus ook voor andere beloningen worden ingewisseld. Afgelopen december bereikte Brave meer dan 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

De relatie tussen consumenten en adverteerders op het internet is ontwricht. Consumenten worden uitgebuit door adverteerders die hen volgen op het web met volledige minachting voor privacy. Deze samenwerking met TAP Network ondersteunt onze missie om consumenten en merken op een respectvolle, wederzijds voordelige manier te verbinden en draagt bij aan de groei van ons totale ecosysteem door het nut van BAT uit te breiden.

Aldus Brendan Eich, medeoprichter en CEO van Brave Software. TAP Network is een marktplaatstechnologiebedrijf gericht op het bieden van beloningen als een dienst. Het bedrijf werkt samen met meer dan 250.000 handelaren en topmerken. Lin Dai, medeoprichter en CEO van TAP Network, zegt:

BAT vertegenwoordigt een fundamentele verschuiving waarbij consumenten worden beloond voor hun aandacht, en TAP is verheugd om ons netwerk van vertrouwde merken te verbinden met het Brave-ecosysteem en biedt ‘real-world’ verzilveringsprogramma aan BAT-gebruikers die niet door andere digitale tokens worden aangeboden.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie