Simon Bosch Simon Bosch
23/09/2023 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 19:08

Bekende analist voorspelt meer problemen voor altcoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin crasht hard, paar uur na bereiken hoogste prijs in 13 maanden

Foto: Vinnikava Viktoryia/Shutterstock

2023 was vooralsnog geen positief jaar voor investeerders in altcoins. Waar de bitcoin koers inmiddels op bijna het hoogste punt in een jaar tijd staan, komen de meeste altcoins nog niet boven bearmarkt-territorium uit. De bekende analist Benjamin Cowen voorspelt dat de moeilijke tijd voor altcoins nog wel even door zal zetten.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

2023 slecht jaar voor altcoins?

In een YouTube-video legt hij uit dat historisch gezien het jaar dat voorafgaat aan de bitcoin halving doorgaans niet gunstig is voor bitcoins koers. In 2015 en 2019 ging de koers namelijk een half jaar lang omhoog, en de andere helft van het jaar omlaag. Hij denkt dat dat opnieuw kan gebeuren.

Vooralsnog staat bitcoin (BTC) er wel redelijk voor, sinds begin dit jaar staat de koers namelijk nog bijna 60% in de plus. Maar voor veel altcoins is het beeld veel minder rooskleurig – of groenkleurig. Zo noemt Cowen dat cardano (ADA), polkadot (DOT), avalanche (AVAX), XRP en solana (SOL) allemaal harder zijn gedaald dan bitcoin.

De rest van het jaar zou slecht nieuws kunnen betekenen voor altcoins. Statistisch gezien is september meestal geen gunstige maand voor crypto.

Advertisement

Ook aandelen en dollar bearish voor crypto

Ook betrekt hij de Amerikaanse aandelenindex S&P 500, deze index is de afgelopen paar weken flink gedaald. Maar volgend jaar vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats, en zo’n daling zou in dit jaargetijde daarom niet ongebruikelijk zijn.

Toch staat de koers van de S&P 500 nog steeds hoger dan het gemiddelde van voorgaande pre-verkiezingsjaren. Dat suggereert dat crypto samen met aandelen nog verder kan dalen, denkt hij.

Op sociale mediaplatform X waarschuwt hij ook voor een steeds hogere koers van de dollar. Inmiddels heeft de DXY, een veelgebruikte dollar-index, namelijk een ‘golden cross’ bevestigd. Analisten zien dit koerspatroon doorgaans als gunstig voor de activa in kwestie. Maar een stijgende dollar betekent vaak ook dat veel andere activa in waarde dalen, waaronder crypto. Vooralsnog is Cowens beeld van cryptocurrencies en met name voor altcoins dus niet zo optimistisch.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement