Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2021 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2021 13:30

Bekende Ethereum criticus investeert alsnog meer dan half miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bekende Ethereum criticus investeert alsnog meer dan half miljard

Zhu Su, een bekend figuur in de cryptocurrency community en CEO van investeringsbedrijf Three Arrows Capital, was onlangs kwaad over Ethereum (ETH). Hij beweerde dat hij Ethereum opgaf, ondanks dat hij het jaren steunde, vanwege de stijgende transactiekosten op het netwerk die het lastig maken voor kleinere investeerders.

Dat nam hij later enigszins terug. Zhu zei dat hij de opmerkingen maakte in de “hitte van het moment” en dat er geweldige teams werken aan zogeheten layer-2 schalingsoplossingen om dit probleem aan te pakken. Hij zei dat hij voor altijd dankbaar zal zijn voor Ethereum en boos werd door een kleine groep fans. Desondanks bleef hij sceptisch over de transactiekosten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Half miljard aan ether

Nu blijkt Zhu met zijn bedrijf, Three Arrows Capital, toch weer groots te investeren in ether. Volgens journalist Colin Wu kocht Zhu in de afgelopen dagen maar liefst 91.477 ETH ter waarde van $400 miljoen. Volgens gegevens van Etherscan gaat het zelfs om 156.400 ETH ter waarde van zo’n $670 miljoen.

Zhu reageert op Twitter en noemt de layer-1 blockchain van Ethereum nog steeds onbruikbaar voor nieuwkomers. Onlangs kwam uit een onderzoek naar buiten dat decentralized finance (DeFi) en gedecentraliseerde cryptocurrency-exchanges (DEX) momenteel vooral door whales gebruikt worden vanwege de hoge kosten. Toch kocht hij groots ETH in vanwege de “paniekdump” van afgelopen weekend.

Zhu krijgt hiervoor een bak van kritiek over zich heen. Het is enigszins frappant om te klagen over de enorme transactiekosten en dan 100.000 ETH maar “dust” te noemen. Dust verwijst normaliter naar een piepklein beetje crypto die overblijft na een transactie.

Andere leden uit de community beschuldigen de CEO zelfs van marktmanipulatie. Hoe dan ook, is de investering een teken dat ook hij verwacht dat de koers van ether de komende tijd nog flink zal stijgen. Vanochtend leek ETH nog sterk stand te houden, maar op het moment van schrijven duikt ETH naar $4.250.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie