beleggers_verkiezen_altcoin_boven_bitcoin_handelsvolumes_verdrievoudigen

Beleggers verkiezen altcoins boven bitcoin, handelsvolumes verdrievoudigen

12

Een aantal top 20-cryptocurrencies handelt op dit moment boven hun 200-moving average (MA)-lijn. Dit is een signaal dat het sentiment voor deze crypto’s als bullish kan worden geïnterpreteerd. Echter vinden we bitcoin (BTC) niet terug in dit rijtje met cryptocurrencies die boven deze lijn handelen.

Op dit moment handelen de USD- en BTC-paren van litecoin (LTC), Binance coin (BNB), TRON (TRX) en Maker (MKR) boven hun 200-MA. De 200-MA is een belangrijke indicator en wordt vooral gebruikt om de trend van een markt te bepalen. Een cryptocurrency die boven deze lijn handelt is bullish waarbij de kans bestaat dat de koers verder zal stijgen, en vice versa wanneer de koers onder deze lijn handelt.

De altcoins lijken dus meer in trek te zijn bij beleggers. Volgens Matti Greenspan van eToro komt dit doordat de bitcoin-koers relatief stabiel is, waar de koersen van altcoins vaak nog volatiel zijn. Daar valt voor beleggers dus meer te halen op een kortere termijn. In een essay schrijft Greenspan:

Natuurlijk is het niet duidelijk hoe lang dit zo zal blijven, maar de tekenen zijn er. Het wereldwijde volume van cryptocurrency exchanges blijft stabiel op ongeveer $30 miljard per dag, maar het volume van bitcoin is minder dan een derde van dat percentage. Natuurlijk zijn bitcoin-volumes nog steeds ongeveer het dubbele van wat ze begin februari waren, maar sommige cryptocurrencies zoals litecoin, EOS en BNB hebben hun dagelijkse volumes meer dan verdrievoudigd in hetzelfde tijdsbestek.

Greenspan merkt ook de daling in het aantal transacties op de Bitcoin-blockchain op. Echter kan deze keldering ook te maken hebben met de beëindiging van het testnet van VeriBlock.

Toch is dit volgens sommige experts een duidelijk teken dat altcoins meer invloed beginnen te krijgen binnen de crypto-markt. Bitcoin blijft echter verreweg de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.639,40 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.612,70 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€10.502,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.614,90 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.725,10 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.874,20 Kopen
Laatste nieuws