Bengalese Bank Asia sluit zich aan bij Ripple's RippleNet

Bengalese Bank Asia sluit zich aan bij Ripple’s RippleNet

Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, werkt sinds kort samen met de in Bangladesh gevestigde Bank Asia. De bank heeft zich aangesloten bij RippleNet en is een van de nieuwste grote partners die Ripple heeft weten te strikken. Cointelegraph bracht het nieuws aan het licht.

Ripple en Bank Asia zijn de samenwerking echter niet pas aangegaan, een oplettende twitteraar viel namelijk op dat het logo van de bank op een document stond dat al in december 2019 werd gepubliceerd:

Advertentie

Desalniettemin is het significant nieuws. Bank Asia is naar verluidt namelijk ruim $3,4 miljard waard. Daarnaast heeft het ongeveer $610 miljoen aan Bengalese taka, de nationale valuta, in beheer.

In het document staat het logo van Bank Asia tussen grote namen als Santander, American Express, MoneyGram en SBI Group. Als lid van RippleNet zal de Bengalese bank een belangrijke schakel vormen binnen het netwerk waarbinnen transacties razendsnel kunnen worden verstuurd.

Of Bank Asia ook de cryptocurrency XRP zal gaan gebruiken is onduidelijk. Cointelegraph stelt dat op de LinkedIn-pagina van het hoofd van buitenlandse overboekingen van de bank, Khandaker Mujahidul Islam, valt te lezen dat hij al sinds maart 2018 bezig is met de integratie van xCurrent, het product van Ripple dat geen gebruik maakt van XRP.

Eergisteren was er ook al goed nieuws voor Ripple. Toen werd namelijk bekend dat de grootste bank van Egypte de samenwerking aanging met het bedrijf. De voorzitter van de bank gaf aan te verwachten dat RippleNet exponentieel zal gaan groeien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.460,31 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.392,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.413,85 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.443,28 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.453,33 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.457,59 Kopen
Laatste nieuws