Timo Bult Timo Bult
14/07/2022 11:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2022 11:06

Binance vernietigt meer dan $400 miljoen BNB, wat deed de koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance vernietigt meer dan $400 miljoen BNB, wat deed de koers?

Foto: Kuklos/Shutterstock

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft onlangs weer een Binance coin (BNB) burn voltooid. Het is alweer de 20e keer dat de exchange BNB vernietigt ten behoeve van BNB holders. Dat laat de exchange weten in een tweet.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance vernietigt weer een hoop BNB tokens

Het burnen van crypto, of “vernietigen” in het Nederlands, is iets wat sommige crypto-projecten doen als cadeautje aan holders. Het is een cadeautje omdat het verkleinen van de voorraad een positief effect kan hebben op de waarde van de crypto die nog in omloop is.

Hierdoor kan een koers stijgen nadat er een grote hoeveelheid crypto uit de circulatie wordt gehaald. Ook BNB zag een stijging, al lijkt dit vooral het gevolg te zijn van de bredere crypto-markt die een kleine opleving zag, maar later meer over de BNB koers.

Binance koopt elk kwartaal BNB op met winsten die het platform maakt. Tijdens de 20e burn, die elk kwartaal plaatsvindt, vernietigde Binance ruim 1,9 miljoen BNB. De BNB had op dat moment een waarde van ongeveer $444,6 miljoen. Het was niet de grootste burn ooit. Dat was burn nummer 14, toen 3,6 miljoen BNB werd vernietigd.

Advertentie

Hoe reageerde de BNB koers?

Zoals benoemd kan een coin burn een positief effect hebben op de koers van een crypto. Bij BNB was het effect echter in eerste instantie het tegenovergestelde. De koers daalde namelijk vrij snel met 1,5% in waarde.

Wel moet gesteld worden dat de burn plaatsvond op het moment dat ook de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. Dat zorgde toen marktbreed voor een daling. Vervolgens vond ook marktbreed een opleving plaats. De conclusie is dus dat de burn weinig direct effect lijkt te hebben.

Onlangs ontving Binance nog een licentie in Spanje waardoor het daar volledig gereguleerd crypto-diensten mag aanbieden. Ook in Nederland probeert het een licentie te krijgen, zal ons land het volgende land zijn waar het lukt?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie