Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2022 09:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 09:06

Bitcoin begint te dalen, maar terra luna stablecoin USTC stijgt 50%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin begint te dalen, maar terra luna stablecoin USTC stijgt 50%

Foto: Luckymane/Shutterstock

De volatiliteit op de crypto-markt was afgelopen week flink aan het afnemen en ook de start van deze week begint rustig. Desondanks kan het nog zeer volatiel worden deze week met de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers. Toch zien we enkele koersen nu dalen en ondertussen trekt een beruchte ingestorte cryptomunt flink aan. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met 1% naar  $972 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin begint te dalen

Bitcoin (BTC) bleef afgelopen weekend op $19.400-$19.500 steken, maar begint op het moment van schrijven daar toch grip op te verliezen. De bitcoin koers keldert momenteel snel naar $19.230 op Coinbase en €19.850 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 1,1% in de min.

Advertentie

Ethereum zakt mee

Ethereum (ETH) bleef afgelopen weekend ook hangen en begint nu ook te dalen. De ether koers piekte afgelopen nacht even naar $1.335, maar zakt op het moment van schrijven naar $1.301,5. De ETH koers staat daarmee vandaag 1% in de min.

Desondanks meldt analysebedrijf Santiment dat het netwerk plotseling hard aan het groeien is. Gisteren werden maar liefst 135.780 nieuwe ETH adressen aangemaakt, de snelste groei van heel 2022. Het is een mogelijke voorbode van een prijsuitbraak, zegt Santiment.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Tron enige stijger onder grootste crypto

Onder de grootste crypto is tron (TRX) de enige koers die in de afgelopen 24 uur daadwerkelijk aantrok. TRX maakte een flinke sprong vanochtend vroeg en piekte toen rond $0,645. Op het moment van schrijven zakt TRX onder $0,64 maar staat alsnog 3% in de plus

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Luna Classic USD stablecoin stijgt 49%

In de top 10 is terra luna classic (LUNC) weer aan het stijgen en staat vandaag 4,4% in de plus. Ook huobi (HT) trekt aan en stijgt zelfs met 5,5%.

Maar het is terraclassicusd (USTC) die de show steelt. De algoritmische, maar niet erg stabiele stablecoin die in mei compleet instortte, staat vandaag maar liefst 49% in de plus en komt momenteel op $0,428 uit. Er lijkt hoop te zijn onder investeerders dat de stablecoin zijn 1:1 koppeling met USD herstelt.

Daar is echter een vertrouwen voor nodig die onwaarschijnlijk herstelt. Dit soort extreem volatiele koersen kunnen vaak net zo hard weer dalen als ze zijn gestegen.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Quant zakt meer dan 8%

Daartegenover is quant (QNT) de grootste verliezer van de dag. De QNT koers zakt met meer dan 8% richting $148. Het team is overigens deze week aanwezig op de Sibos conferentie in Amsterdam.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie