Timo Bult Timo Bult
23/06/2019 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2019 13:36

Bitcoin (BTC) een van de grootste stijgers van afgelopen week, NEO presteert het best

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen week was een week met veel actie. Bitcoin (BTC) steeg boven een belangrijke psychologische grens uit en deed daar uiteindelijk nog een schepje bovenop. Maar ook de rest van de cryptocurrency-markt deed het goed. In dit artikel lees je kort over de grootste stijgers van de afgelopen week.

Bitcoin gaat naar $20.000 volgens onderzoek van Deutsche Bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin steeg de afgelopen week met bijna 17% in waarde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leek vooral te profiteren van de aankondiging van Facebooks eigen cryptocurrency: Libra. De cryptocurrency zal de miljarden gebruikers van het Facebook-ecosysteem kennis laten maken met cryptocurrency, wat positief uit kan aan pakken voor bitcoin.
Echter zijn er ook een aantal andere redenen waarom bitcoin in de lift zit. Zo kondigde de Amerikaanse Federal Reserve aan dat het de rente zal verlagen. Daarnaast is er nog steeds spraken van een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en lopen de spanningen tussen dit laatstgenoemde land en Iran steeds verder op. Bitcoin kan beleggers beschermen tegen deze risico’s aangezien de waarde ervan onafhankelijk is van de traditionele financiële markten. Bitcoin wordt zo ook wel het ‘digitale goud’ genoemd.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.671 volgens CoinMarketCap na 3,27% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie is iets toegenomen naar 58,5%.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency, deed het de afgelopen week ook goed. De altcoin wist de afgelopen 7 dagen met 13,5% te stijgen. De voornaamste reden van ethereums goede prestaties is de aankondiging van Ethereum 2.0. Ook de goede prestaties van bitcoin spelen uiteraard een grote rol in de stijgende ethereum koers.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $309,96 volgens CoinMarketCap. De koers staat daarmee sterk boven de $300.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

NEO (NEO)

De grootste stijger van de afgelopen week is NEO. De altcoin wist met ruim 22% te stijgen in de afgelopen 7 dagen. NEO is daarmee op het moment van schrijven $17,16 waard. Dit jaar wist de altcoin in totaal met 129,5% te stijgen.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie