Home Nieuws Altcoin nieuws Bitcoin (BTC) een van de grootste stijgers van afgelopen week, NEO presteert...

Bitcoin (BTC) een van de grootste stijgers van afgelopen week, NEO presteert het best

De afgelopen week was een week met veel actie. Bitcoin (BTC) steeg boven een belangrijke psychologische grens uit en deed daar uiteindelijk nog een schepje bovenop. Maar ook de rest van de cryptocurrency-markt deed het goed. In dit artikel lees je kort over de grootste stijgers van de afgelopen week.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin steeg de afgelopen week met bijna 17% in waarde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie leek vooral te profiteren van de aankondiging van Facebooks eigen cryptocurrency: Libra. De cryptocurrency zal de miljarden gebruikers van het Facebook-ecosysteem kennis laten maken met cryptocurrency, wat positief uit kan aan pakken voor bitcoin.

- Advertentie -

Echter zijn er ook een aantal andere redenen waarom bitcoin in de lift zit. Zo kondigde de Amerikaanse Federal Reserve aan dat het de rente zal verlagen. Daarnaast is er nog steeds spraken van een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en lopen de spanningen tussen dit laatstgenoemde land en Iran steeds verder op. Bitcoin kan beleggers beschermen tegen deze risico’s aangezien de waarde ervan onafhankelijk is van de traditionele financiële markten. Bitcoin wordt zo ook wel het ‘digitale goud’ genoemd.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.671 volgens CoinMarketCap na 3,27% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. De bitcoin-dominantie is iets toegenomen naar 58,5%.

Ethereum (ETH)

Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency, deed het de afgelopen week ook goed. De altcoin wist de afgelopen 7 dagen met 13,5% te stijgen. De voornaamste reden van ethereums goede prestaties is de aankondiging van Ethereum 2.0. Ook de goede prestaties van bitcoin spelen uiteraard een grote rol in de stijgende ethereum koers.

Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $309,96 volgens CoinMarketCap. De koers staat daarmee sterk boven de $300.

NEO (NEO)

De grootste stijger van de afgelopen week is NEO. De altcoin wist met ruim 22% te stijgen in de afgelopen 7 dagen. NEO is daarmee op het moment van schrijven $17,16 waard. Dit jaar wist de altcoin in totaal met 129,5% te stijgen.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.366,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.432,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.433,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.438,26 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.