Kevin Schijven Kevin Schijven
21/09/2020 17:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2020 17:24

Bitcoin (BTC) gemiddelde transactiewaarde even hoog als eind 2017

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gemiddelde transactiewaarde even hoog als eind 2017

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De gemiddelde transactiewaarde op Bitcoin (BTC) heeft 17 september $129.000 bereikt. Zulke hoge waardes hebben we lang niet meer gezien. Dat blijkt uit gegevens van BitInfoCharts.
Het is meer dan een jaar geleden dat de gemiddelde transactiewaarde van een BTC transactie zo hoog lag en dat was een uitzondering. In augustus 2019 schoot de transactiewaarde even naar $821.000 door enkele enorme transacties.
Gemiddeld gezien lag de transactiewaarde sinds eind 2017 niet meer zo hoog als nu. Dat was rond de tijd dat bitcoin naar zijn all-time high (ATH) steeg, tegen de $20.000 aan.
Volgens BitInfoCharts neemt ook het aantal dagelijks actieve adressen snel toe op het bitcoin netwerk, al zijn deze nog niet helemaal op het niveau van eind 2017. Bijna een miljoen adressen waren actief op 17 september.
Ook Ethereum (ETH) ziet dergelijke stijgingen. Volgens Coin Metrics is de gemiddelde transactiewaarde op Ethereum deze zomer langzamerhand geklommen en ligt nu ongeveer even hoog als op Bitcoin.
De exploderende decentralized finance (DeFi) markt is hoogstwaarschijnlijk de reden voor de toenemende activiteit op Ethereum. Ethereum doorbrak onlangs al de gemiddelde transactiewaarde van bitcoin op wekelijks niveau. Ook andere records op Ethereum worden doorbroken zoals dagelijks volume en miner inkomsten. Mededankzij de lancering van de UNI token van de Uniswap DEX.
De DeFi-markt zorgt voor hevige schommelingen van de koersen momenteel, vooral onder altcoins die verbonden zijn aan deze markt. In vergelijking lijkt bitcoin op het moment juist een van de minst volatiele cryptocurrencies op de markt te zijn. Momenteel wordt er ook veel bitcoin vergrendeld in DeFi-projecten op Ethereum met behulp van wrapped bitcoin (WBTC).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie