Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin Cash (BCH) is een shitcoin, zegt BitMEX CEO Arthur Hayes nadat hij de altcoin noteert

Arthur Hayes, CEO van BitMEX, een grote Amerikaanse bitcoin (BTC) derivatenbeurs, noemt weer een cryptocurrency een “shitcoin.” Ditmaal gaat het om bitcoin cash (BCH):

- Advertentie -

Begin deze maand kondigde BitMEX nog een zogeheten perpetual swap contract aan voor bitcoin cash en de Amerikaanse dollar (BCH/USD) op de derivatenbeurs. Het contract lanceerde vandaag, 16 juni, op de exchange.

Dat weerhoudt Hayes er niet van om zijn mening over de cryptocurrency te delen. Hij vertelt niet expliciet waarom hij bitcoin cash eigenlijk een shitcoin vindt, maar koppelt wel een grafiek aan zijn tweet met een dalende koers.

Shitcoin is een populaire negatieve bijnaam in de wereld van digitale valuta voor cryptocurrencies die geen intrinsieke waarde lijken te hebben, geen technologische innovatie lijken door te voeren of simpelweg als iemand fan van de concurrent is.

Medio 2018 noemde Hayes ethereum (ETH) ook al een shitcoin. Toen zat de gehele crypto-markt in een neerwaartse spiraal en Hayes verwachtte dat de koers van ether onder de $100 uit zal komen. Dat gebeurde vervolgens een half jaar later, kort in december 2018, toen de cryptomarkt op zijn laagste punt zat van de afgelopen jaren.

In februari noemde Justin Sun, CEO van TRON (TRX), zijn eigen altcoin nog een shitcoin. Ondanks dat zijn bedrijfsvoering veel kritiek heeft ontvangen de afgelopen tijd, gaan we ervanuit dat dit een grap was. Kort daarvoor noemde John McAfee bitcoin nog een shitcoin. Dat kwam uit een onverwachte hoek aangezien hij jarenlang de moeder aller cryptocurrencies promootte en wilde prijsvoorspellingen erover deelde. Nu lijkt zijn mening over bitcoin compleet omgeslagen te zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,75 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.381,75 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...