Kevin Schijven Kevin Schijven
16/06/2020 17:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2020 17:59

Bitcoin Cash (BCH) is een shitcoin, zegt BitMEX CEO Arthur Hayes nadat hij de altcoin noteert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin Cash (BCH) is een shitcoin, zegt BitMEX CEO Arthur Hayes nadat hij de altcoin noteert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Arthur Hayes, CEO van BitMEX, een grote Amerikaanse bitcoin (BTC) derivatenbeurs, noemt weer een cryptocurrency een “shitcoin.” Ditmaal gaat het om bitcoin cash (BCH):


Begin deze maand kondigde BitMEX nog een zogeheten perpetual swap contract aan voor bitcoin cash en de Amerikaanse dollar (BCH/USD) op de derivatenbeurs. Het contract lanceerde vandaag, 16 juni, op de exchange.
Dat weerhoudt Hayes er niet van om zijn mening over de cryptocurrency te delen. Hij vertelt niet expliciet waarom hij bitcoin cash eigenlijk een shitcoin vindt, maar koppelt wel een grafiek aan zijn tweet met een dalende koers.
Shitcoin is een populaire negatieve bijnaam in de wereld van digitale valuta voor cryptocurrencies die geen intrinsieke waarde lijken te hebben, geen technologische innovatie lijken door te voeren of simpelweg als iemand fan van de concurrent is.
Medio 2018 noemde Hayes ethereum (ETH) ook al een shitcoin. Toen zat de gehele crypto-markt in een neerwaartse spiraal en Hayes verwachtte dat de koers van ether onder de $100 uit zal komen. Dat gebeurde vervolgens een half jaar later, kort in december 2018, toen de cryptomarkt op zijn laagste punt zat van de afgelopen jaren.
In februari noemde Justin Sun, CEO van TRON (TRX), zijn eigen altcoin nog een shitcoin. Ondanks dat zijn bedrijfsvoering veel kritiek heeft ontvangen de afgelopen tijd, gaan we ervanuit dat dit een grap was. Kort daarvoor noemde John McAfee bitcoin nog een shitcoin. Dat kwam uit een onverwachte hoek aangezien hij jarenlang de moeder aller cryptocurrencies promootte en wilde prijsvoorspellingen erover deelde. Nu lijkt zijn mening over bitcoin compleet omgeslagen te zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie