Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2021 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2021 16:14

Bitfinex betaalt per ongeluk miljoenen aan ethereum (ETH) voor enkele transactie, wat is er aan de hand?

icon-mining
Mining
Bitfinex betaalt per ongeluk miljoenen aan ethereum (ETH) voor enkele transactie, wat is er aan de hand

Foto: tocak/Shutterstock

Een paar dagen geleden vond er iets opmerkelijks plaats. Er werdt door de crypto exchange Bitfinex namelijk zo’n 7676 ether (ETH) betaald als transactiekosten voor een enkele transactie. Deze ether heeft een marktwaarde van zo’n $23,5 miljoen. Dit terwijl er slechts 100.000 USDT werd overgemaakt. 

De transactie zou gaan van Bitfiniex naar DeversiFi, een bewaardienst en exchange die is afgeleid van Bitfinix in 2019. 

Uiteraard is dit niet de bedoeling. Hoewel de transactiekosten, of gas fees, op het Ethereum netwerk al jaren torenhoog kunnen zijn, wil dat niet zeggen dat een veelvoud van de waarde van de transactie in gas fees betaald hoort te worden.

DeversiFi opende daarom ook een onderzoek naar de redenen waarom dit heeft kunnen gebeuren. Nog nooit is er zo veel betaald voor een enkele transactie binnen de wereld van cryptocurrencies. Het vorige record stond op $5,3 miljoen.

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld
  • icon-mining
    Mining

Miner geeft het bedrag terug

De transactiekosten op het Ethereum netwerk worden uitgekeerd aan de miners. Zij zijn verantwoordelijk voor de rekenkracht van het netwerk en zodoende krijgen zij een beloning in de vorm van de transactiekosten die werden gemaakt op een specifiek block. Het ging hier om block 13307440.

Dit betekent dat de persoon die succesvol dit block had gemined opeens zo’n $23,5 miljoen aan ether tokens uitgekeerd kreeg. De wonderen zijn de wereld nog niet uit want inmiddels is bekend geworden dat de miner in kwestie het volledige bedrag terug gaat geven.

Uiteraard is dit een erg mooie zet van de miner. Het ging zonder twijfel om een probleem in het systeem dat ervoor zorgde dat hij plotseling miljoenen ontving. Desalniettemin was hij onder geen beding verplicht het bedrag terug te geven. Toch kiest hij ervoor dit te doen. Een dergelijke actie kan natuurlijk alleen maar toegejuicht worden.

Ondanks dat de miner bereid is de miljoenen terug te geven, is het wel van groot belang om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn geweest van deze ontwikkeling. Dit om in de toekomst vergelijkbare situaties te voorkomen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie