Timo Bult Timo Bult
13/05/2022 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2022 07:35

Bitvavo biedt LUNA bezitters compensatie nadat blockchain is gestopt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo biedt LUNA bezitters compensatie nadat blockchain is gestopt

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

Er zijn weer een aantal grote ontwikkelingen te melden omtrent Terra (LUNA), de cryptocurrency die volledig is ingestort. Zo hebben enkele exchanges de altcoin van hun platform gehaald en is het netwerk gepauzeerd.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving nadert met kritieke inflatiecijfers
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra trekt stekker uit blockchain

Vanochtend vroeg werd gemeld dat Terra zijn blockchain heeft bevroren. Het is de tweede keer dat dit is gebeurd in de afgelopen dag. De validators van het netwerk trokken de stekker uit de blockchain op blockhoogte 7.607.789 met als doel een plan te ontwikkelen voor hoe nu verder.

Het gevolg hiervan is dat geen enkele crypto meer via het netwerk verzonden kan worden. Voor hoelang dit het geval zal zijn is onduidelijk. Het is echter een vervelend scenario voor mensen die op dit moment nog LUNA hebben. Zij kunnen namelijk geen kant op.

Bitvavo pauzeert LUNA handel

Het Nederlandse handelsplatform Bitvavo heeft besloten om de handel in LUNA te pauzeren. Doordat het netwerk volledig stil ligt, is er weinig liquiditeit. Het betekent ook dat gebruikers op dit moment geen LUNA kunnen opnemen uit hun Bitvavo account.

De exchange komt echter wel met een compensatieregeling aangezien de huidige situatie betekent dat gebruikers met LUNA in hun account “ongewilde blootstelling” aan de cryptocurrency kunnen hebben. De compensatie bestaat uit het volgende:

“Gebruikers ontvangen de EUR-waarde van hun LUNA op het moment dat de LUNA-EUR-handel werd gepauzeerd 13-05-2022 8:20 AM (CET). Deze bedragen worden later vandaag automatisch aan het gebruikersaccount toegevoegd (terwijl de gebruiker zijn LUNA houdt) en zijn zichtbaar in de transactiegeschiedenis.”

Gebruikers mogen hun LUNA dus houden en kunnen deze opnemen zodra de blockchain weer is opgestart. Maar zoals gezegd, het is niet duidelijk wanneer dit zal zijn en of het überhaupt zal gebeuren.

Binance verwijdert LUNA volledig

Crypto exchange Binance gaat een stap verder en verwijdert de LUNA en UST handelsparen van zijn handelsplatform. Dat maakte de exchange vanochtend vroeg bekend.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie