Timo Bult Timo Bult
16/03/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2019 18:20

Blockchain-startup SingularityNET en ‘s werelds grootste verzekeraar gaan samenwering aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
blockchain_startup_singularitynet_en_werelds_grootste_verzekeraar_gaan_samenwerken

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

De blockchain-startup SingularityNET gaat de samenwerking aan met Ping An, ‘s werelds grootste verzekeraar. Ping An is daarnaast een van de grootste inversteringsbedrijven en vermogensbeheerders ter wereld. De twee bedrijven hopen middels de samenwerking kunstmatige intelligentie (AI) in te kunnen zetten ten behoeve van Ping An’s activiteiten.
SingularityNET is een open source ecosysteem dat bovenop het Ethereum (ETH)-netwerk gebouwd is. Het bedrijf wil AI voor iedereen beschikbaar maken door een gedecentraliseerde marktplaats te bieden en daarmee toegang te bieden tot algoritmen die normaal gesproken alleen voor grote tech-bedrijven beschikbaar zijn.
Ping An is een verzekeraar die zich al jaren bezighoudt met de nieuwste technologieën. De Research & Development (R&D)-afdeling van het bedrijf bestaat uit 23.000 werknemers en het heeft in de afgelopen 10 jaar €6,5 miljard in onderzoek geïnvesteerd.
Gezien de grootte van de verzekeraar zegt Dr. Ben Goertzel, CEO van SingularityNET, dat de startup “dankzij de samenwerking kan laten zien welke voordelen AI kan brengen” voor een bedrijf zoals Ping An. De twee bedrijven willen zich eerst gaan concentreren op het gebruik van AI voor optical character recognition (OCR), cross validation (CV) en model training. Goertzel zei verder:

“We zijn momenteel aan het bespreken hoe de SingularityNET-infrastructuur kan worden geïntegreerd met de IT-infrastructuur van Ping An om de verschillende soorten beschikbare gegevens te analyseren.”

SingularityNET is onderdeel van de SingularityNET Foundation, een stichting die in Nederland gevestigd is. Tijdens de Initial Coin Offering (ICO) in 2017 haalde het een bedrag van $36 miljoen op om de ontwikkeling van het platform te kunnen financieren. De native token van het paltform, AGI, is $0,05 waard en maakte net als de rest van de crypto-koersen afgelopen nacht een flinke stijging door.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie