Timo Bult Timo Bult
13/02/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 14:00

BNB koers duikt onder $300 door aanval op BUSD

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La tasa del BNB cae por debajo de $300 por el ataque al BUSD

Foto: K.unshu/Shutterstock

Het grote crypto nieuws van deze week lijkt meteen op de eerste dag te verschijnen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd stablecoin-uitgever Paxos aan te willen klagen vanwege de uitgifte van Binance USD (BUSD). Het effect hiervan is direct merkbaar als we onder andere naar de BNB prijs kijken.

Memecoin-maker voor Solana draait monsteromzet
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BNB koers terug onder $300

BNB coin is de native cryptocurrency van het Binance ecosysteem. De crypto reageerde de afgelopen uren heftig op het recente nieuws dat Paxos stopt met de uitgifte van BUSD. Waar BNB gisteravond nog rond de $320 werd verhandeld, zakte de koers in enkele uren ruim 8% in waarde. De altcoin handelt op het moment van schrijven onder $300.

Daarbij valt op dat het handelsvolume tevens sterk is toegenomen. Dit kan een indicatie zijn dat handelaren hun BNB liever verkopen als gevolg van de onzekerheid die nu heerst omtrent Binance en zijn stablecoin. Niet alleen bij BNB zijn de effecten duidelijk te zien.

$136 miljoen aan BUSD naar exchanges

Uit data van CryptoQuant blijkt dat er grote hoeveelheden BUSD naar exchanges worden gestuurd. Het zou vandaag, 13 februari, gaan om $136 miljoen op het moment van schrijven. Dit bedrag kan echter snel oplopen in situaties als deze. In een reactie aan CoinDesk laat CryptoQuant weten:

“[De toename van stortingen komt] vanwege de angst dat de aflossing van BUSD twijfelachtig zou kunnen zijn vanwege de ervaringen uit het verleden met FTX en Genesis. […] Zowel Binance als Paxos garanderen echter dat de inwisseling zonder problemen zal verlopen,”

Sinds het begin van de problemen bij Binance is er enige volatiliteit te zien bij de stablecoin waardoor het net iets minder dan $1 waard is, onder andere ten opzichte van zijn concurrent tether (USDT). Dit is nog een teken dat veel investeerders op dit moment het zekere voor het onzekere nemen en hun BUSD omzetten in andere stablecoins of fiat. Desalniettemin lijkt het omwisselen van BUSD geen gevaar te lopen als gevolg van de actie van de SEC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie