Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Brits overboekingsbedrijf gaat overstappen op Ripple-oplossing met XRP voor grensoverschrijdende betalingen

Het Britse overboekingsbedrijf TransferGo is van plan over te stappen naar Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) betaalmogelijkheid dat gebruik maakt van de XRP (XRP) cryptocurrency. Dat meldt Ripple in een blogpost op 25 november.

TransferGo begon samen te werken met Ripple in september 2018, via RippleNet, Ripple’s netwerk van banken en financiële instituties. Het bedrijf maakt het sindsdien mogelijk voor Indische immigranten om geld naar hun familie te sturen binnen enkele minuten.

- Advertentie -

Het gebruik van ODL zou dit proces nog sneller moeten maken en de mogelijkheid bieden om overal binnen Europa geld te sturen naar India. Daumantas Dvilinskas, CEO en medeoprichter van TransferGo, zegt dat ze de overstap maken omdat in 2020 een paar minuten zelfs te langzaam zal zijn.

Nadat we onze Ripple-portaal in India hadden gelanceerd, konden we binnen enkele minuten geld overmaken. Onze Britse klanten zijn tweede en derde generatie Indiërs die geld naar familie en vrienden in India sturen om hen te helpen bij het betalen van energierekeningen en het dekken van de opleidingskosten.

Met TransferGo kunnen die ontvangers die koopkracht zo snel mogelijk krijgen. Ripple geeft ons een voorsprong op de concurrentie in India, de grootste internationale grensoverschrijdende overmakingsmarkt, en vandaag verplaatsen we meer dan een paar miljoen pond per jaar.

Aldus Dvilinskas. TransferGo lanceerde in 2012 in Groot-Brittannië. Dvilinskas zegt dat grensoverschrijdende overboekingen veel lastiger waren om uit te voeren voordat het bedrijf samenwerkte met Ripple:

Vóór RippleNet bouwde we onze infrastructuur op een meer traditionele manier. We namen rechtstreeks contact op met onze bankpartners, maar elke gebruikte andere technologie. Elke integratie moest op maat worden gemaakt, wat veel technische middelen kostte en tijdrovend was.

Met RippleNet zagen we een schaalbare mogelijkheid om één integratie voor meerdere partners te hebben, zodat we dit niet elke keer opnieuw hoeven te doen.

We helpen mensen tot 90% te besparen op traditionele kosten voor grensoverschrijdende overboekingen. Dat maakt echt een verschil voor hun leven. Onze klanten weten dat ze een eerlijke prijs van ons krijgen en verwijzen ons door naar hun vrienden en familie omdat ze ons vertrouwen.

TransferGo heeft ook recentelijk een “gratis” dienst gelanceerd voor klanten die niet hun geld per se ogenblikkelijk hoeven te versturen.

TransferGo Free gaat over het volgen van de behoeften van de klant. Soms moet je zo snel mogelijk geld sturen, maar op andere momenten kun je wachten en voor een transactie kiezen zonder kosten tegen gemiddelde markt tarieven.

Maar voor de meeste klanten is het echte genot van onze service het directe karakter van de overdracht en ze zijn blij om te betalen voor de gemoedsrust te weten dat hun families het geld binnen zeven minuten hebben.

Toch vindt de CEO dus dat deze zeven minuten te langzaam zal zijn in 2020 waardoor het bedrijf van plan is de overstap te maken naar Ripple’s ODL. Tevens wil het bedrijf uitbreiden naar nieuwe markten in Zuidoost-Azië, Latijns Amerika en Afrika.

Onlangs kwam naar buiten dat het aantal transacties per dag met XRP enorm is geëxplodeerd en nieuwe records heeft behaald. Echter gaat het waarschijnlijk hier om zogenaamde spam transacties.

Afgelopen weekend beschuldigde de CEO van Messari Ripple van belastingontduiking middels RippleWorks. Chris Larsen, medeoprichter Ripple, ontkent.

Ripple kondigde begin deze maand aan dat RippleNet inmiddels al meer dan 300 klanten heeft bereikt.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.260,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.325,96 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.326,98 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.367,69 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...